Flexibel en volledig geautomatiseerd produceren via lasrobots en zonder programmeringstijd: ‘first-time- right’ en ‘one-piece-flow’. 

Een Smart Welding Factory is een fabriek waar op een slimme, flexibele, effectieve en efficiënte manier wordt geproduceerd: First Time Right, One Piece Flow. Het Fieldlab Smart Welding Factory is op dit moment een samenwerking tussen 11 partners in Oost-Nederland. Omdat we dit Fieldlab landelijk willen uitrollen, zijn we initiatieven aan het opstarten in diverse regio’s.

De focus van Smart Welding Factory ligt bij het kostengunstig produceren van enkelstuks en kleine series met behulp van robotlassen. Waar robotlassen zich met name leent voor grote serie productie, richt SWF zich op het efficiënt produceren van kleine series of enkelstuks. Diverse projecten zijn hierbij in ontwikkeling, waarbij gedacht kan worden aan automatiseringsstappen zoals Automatisch Offline Robot Programmeren, het integreren van een WPS database en het loggen van lasparameters.

Belangrijke pijlers bij deze ontwikkelingen zijn: merkonafhankelijkheid, door samenwerken versnellen van eigen innovatie, concrete en complete oplossingen, stimuleren van de markt en samenwerking met het onderwijs, zodat het tekort aan robotprogrammeurs kan worden aangepakt.

Status: Actief sinds januari 2015 in Overijssel en Gelderland. Het doel is om kennis te verspreiden over de rest van het land.

Partners, Founders, MKB: LAC, Nederlands Instituut voor Lastechniek, Aebi Schmidt, Pan Oston, Stork Thermeq, Hoekman RVS, Exerion Precision Technology, Contour Group, Wive Techniek

Contactgegevens:
Jeroen Wevers
wevers@lac.nl

 http://www.smartweldingfactory.com/
 https://www.youtube.com/watch?v=Np_y6ruNSvU&feature=youtu.be
 https://www.youtube.com/watch?v=dj5yygUVd98&feature=youtu.be

Actualiteiten rondom Fieldlab Smart Connected Supplier Network
Smart Welding Factory ontvangt officiële Fieldlabstatus

Partners