De Stuurgroep Smart Industry heeft aan het Fieldlab Robotics in Roermond de status aspirant Fieldlab toegekend. Het Fieldlab is daarmee het 34e Smart Industry Fieldlab en het eerste Fieldlab van Limburg. Het doel van het Fieldlab Robotics is om geïntegreerde procesoplossingen te ontwikkelen voor de realisatie van single unit productie (klant specifiek) voor een kostprijs van een massa product. Deze procesoplossingen worden gevormd door een optimale integratie en interactie van slimme robots, slimme grippers en unmanned vehicles.

De participerende bedrijven en kennisinstellingen laten robots, AGV’s, autonoom handelende machines en intelligente software samenwerken. Op deze manier kunnen ondernemers met eigen ogen zien wat er haalbaar en betaalbaar is. Door bestaande kennis en technologische innovaties te combineren wordt duidelijk dat tegenwoordig meer mogelijk is binnen Smart Industry dan men denkt. De fabriek van de toekomst is nu al een feit.

Om u verder te informeren over het Fieldlab worden diverse evenementen georganiseerd vanuit het Fieldlab Robotics. U bent uiteraard van harte welkom om meer te weten te komen over wat de mogelijkheden voor uw bedrijf kunnen zijn.

Meer informatie over het Fieldlab en de evenementen vindt u hier.