21 december 2018: EIT Digital Call-for-Proposals opent februari/maart 2019

Op vrijdag 7 december gaf Egbert-Jan Sol vanuit het programmabureau Smart Industry een workshop Data Delen bij RoboHouse in Delft. Patrick Essers van EIT Digital gaf een korte presentatie over hun jaarlijkse Call-for-Proposals die eind februari/begin maart 2019 open gaat. Smart Industry relaties kunnen zich ook bij deze call aansluiten. De Call-for-Proposals is onder andere gericht op dataprojecten in de maakindustrie.

De call is met name interessant, omdat het gaat in een subsidiepercentage van 55-75% afhankelijk van de kwaliteit van het voorstel. Daarnaast mag de aanvullende bijdrage in-kind worden ingevuld door de deelnemende bedrijven. Voor 2019 gaat zo’n 9m aan investeringen door EIT Digital naar Nederlandse universiteiten, research instellingen en bedrijven.

Om mee te kunnen doen, wordt een businessplan gevraagd van 11-12 pagina’s met minimaal twee partners en twee landen. De call zal twee maanden open staan, gevolg door een besluit twee maanden later (rond juli). De start van de ‘early bird’ projecten zal rond oktober 2019 zijn en van de andere projecten in januari 2020.