2 april 2019: Scholieren en bedrijfsleven slaan handen ineen tijdens AI-quiz

Ook dit jaar reisde een groep van 750 scholieren uit HAVO 4/5 en VWO 5/6 af naar de Hannover Messe. Deze groep leerlingen staat op dit moment voor de lastige keuze welke vervolgopleiding ze gaan kiezen. Op de beurs kregen de leerlingen de mogelijkheid om inspiratie op te doen over technologie en in gesprek te gaan met mensen uit het bedrijfsleven, om zo meer te weten te komen over diverse beroepen in de techniek. Het uiteindelijk doel was om de scholieren te inspireren voor een technische opleiding en daarmee een baan in de techniek.

Een VIP-delegatie onder leiding van voorzitter van FME en Smart Industry Ineke Dezentjé Hamming, ontmoette tien van deze scholieren en ging met hen de strijd aan in een AI-quiz. In vier groepen werd gestreden om de eerste plek, door tien vragen uit de nationale AI-cursus met elkaar op te lossen. De AI-quiz draagt AI-kennis over aan de jongere generatie en daarnaast gaf de uitslag waardevolle informatie over hoe de jeugd over AI denkt en hoe hun blik op vraagstukken is. De twee studenten uit het winnende team kregen uit handen van Dezentjé een mooie TechPrijs.

De winnaar van de AI-quiz is team Techgirls!