26 april 2019: Kom naar een van de Smart Industry Cyber Security workshops

Vanuit het Smart Industry programmabureau worden workshops georganiseerd over cyber security en data verzamelen/digitalisering op de fabrieksvloer. Steeds meer productie equipment, PLC’s en sensoren worden op netwerken aangesloten. Maar de cyberrisico’s zijn vaak nog groter dan in de kantooromgeving. Directe aanvallen op machines en installaties komen nog niet veel voor, maar je kunt beter de put dempen voor het kalf verdronken is. In deze workshop gaan we in op hoe je de data verzamelt met open source systemen en hoe je die goed kunt beveiligen. Hoe je systemen goed beveiligt, leren de deelnemers omdat ze tijdens de workshop oefeningen krijgen van cyber aanvallen. Op het einde van de dag hebben ze inzicht in wat ze allemaal kunnen en moeten doen, maar hebben ze ook kennis gekregen van de Duitse Industrie 4.0 ontwikkelingen zoals de versnelde acceptatie en introductie van de OPC-UA standaard en de steeds krachtiger, betrouwbaardere en goedkope open source tools (RaspberryPi, Python, OPC-UA, etc).

De workshops worden in ieder van de vijf Smart Industry Hubs een keer in het voor- en een keer najaar gehouden. De workshops zijn voor alle Smart Industry Fieldlab participanten en regionale MKB maakbedrijf management en technisch personeel gratis. Het niveau van de workshops is HBO-techniek of MBO+ met ICT-kennis. Opgeven kan via de Smart Industry Hub coördinatoren:

  • Noord: Hans Praat van de NOM
  • Oost: Robin Burghart van BOOST
  • Zuid: Gerard Blom/Michel Weeda van de BOM/BIC
  • West: Anton Duisterwinkel van IQ
  • Noord-West: ad interim via info@smartindustry.nl

Via deze contactpersonen worden de data en locaties vastgesteld en kunnen geïnteresseerden meer informatie verkrijgen.