16 mei 2019: Vacature programmamanager Smart Industry & Artificial Intelligence

Bent u een proactieve en ondernemende programmamanager, heeft u ervaring binnen de technologische industrie en ziet u de kansen die Smart Industry en Artificial Intelligence bieden aan onze sector en de samenleving? Dan is FME op zoek naar u!

De functie

De Programmamanager Smart Industry & Artificial Intelligence maakt deel uit van het team Branches en leidt het programma Smart Industry en het Platform Artificial Intelligence.

Het programma Smart Industry is in 2014 in een publiek-private samenwerking ontstaan. De Smart Industry Implementatieagenda 2018-2021 heeft de ambitie dat Nederland in 2021 het meest flexibele en het beste digitaal verbonden productienetwerk van Europa heeft. Samen met FME en de andere participerende partijen zet u de koers uit van het Smart Industry-programma, realiseert u de afgesproken doelstellingen en zorgt u voor draagvlak en verbinding met de Europese en regionale Smart Industry Hubs.

Het Platform Artificial Intelligence is dit jaar door FME gestart voor de toepassers en ontwikkelaars van AI binnen de technologische industrie. Via dit platform wil FME bedrijven die AI ontwikkelen en toepassen Рof dat overwegen te doen Рmet elkaar verbinden. Het doel is de bredere toepassing van AI binnen de technologische industrie te versnellen, en om de technologische industrie een stem te geven in het maatschappelijke debat over de toekomst van AI. Samen met de betrokken FME-leden vertaalt u de doelstellingen van het platform naar concrete actielijnen en coördineert u de uitvoering daarvan.

Functieprofiel

We zijn op zoek naar een ervaren, proactieve en ondernemende programmamanager met een uitstekend ontwikkeld gevoel voor (politiek-)bestuurlijke verhoudingen en mechanismen. U kent de technologische industrie goed, heeft affiniteit met het Smart Industry-programma en ziet de kansen die Artificial Intelligence biedt aan onze sector en de samenleving.

In deze functie bent u de spin in het netwerk en eindverantwoordelijk. U brengt stevigheid mee, bent in staat veranderingen te organiseren en opereert autonoom, terwijl u het complexe stakeholderveld uitstekend betrokken houdt. U anticipeert op toekomstige ontwikkelingen en bent in staat richting te geven aan de strategische koers, anderzijds heeft u de hands-on mentaliteit om deze koers te operationaliseren en jaagt u aan. U houdt het Smart Industry-programma en de FME-proposities op Smart Industry en AI daarbij aantrekkelijk en onderscheidend. De kernwaarden van FME ‘verbinden, vernieuwen en ondernemen’ zijn u op het lijf geschreven.

Functie-eisen

  • Academisch werk- en denkniveau
  • Visie op en aantoonbare kennis van Artificial Intelligence
  • Ervaring met innovatie van productie- en procestechnologie, ICT en technologische vernieuwing
  • U beschikt over een uitgebreid en relevant netwerk en bent in staat dit uit te bouwen

Bekijk hier de volledige vacature en reageer.