24 juli 2019: Laatste kans om mee te doen aan de high tech call HiTMaT

Het TKI HTSM organiseert de HiTMaT call (Connecting High Tech pps in Maatschappelijke Thema’s); een open call waar wetenschappers een bedrag van € 25.000,- aan kiem-geld kunnen winnen om, in samenwerking met minstens één ondernemer, high tech onderzoekinnovaties te verbinden aan maatschappelijke thema’s, in een uitwerking van een groot publiek-privaat samenwerkingsprogramma. De gekozen thema’s van de call sluiten nauw aan bij het missiegedreven innovatiebeleid. De call is open vanaf 14 juni 2019 en voorstellen kunnen tot 5 september 2019,14:00 uur CEST ingediend worden.

Achtergrond van de call
Het TKI HTSM en de topsector HTSM hebben in hun KIA 2018-2021 per maatschappelijk thema de innovatie-uitdagingen op een rij gezet. Deze thema’s relateren aan het nieuwe missiegedreven overheidsbeleid waarin maatschappelijk relevante thema’s in missies en kennis-innovatie-agenda’s (KIA’s) worden vormgegeven.
Dit zijn de thema’s die leidend zijn voor de call:

  • Gezondheid en zorg
  • Veiligheid
  • Klimaat en Circulaire Economie
  • Mobiliteit
  • Landbouw, Water en Voedsel

Indienen
U kunt een aanvraag indienen via een Expression of Interest (EoI), waarin u in maximaal 4 pagina’s beschrijft wie het samenwerkingsproject uitvoeren en welke oplossingsrichtingen voor welk thema worden onderzocht. Het samenwerkingsproject moet door minimaal twee deelnemers worden uitgevoerd waaronder een onderzoeksinstelling en een ondernemer. Het eindresultaat van het beperkte samenwerkingsproject dient een substantieel en sterk publiek-privaat samenwerkingsvoorstel te zijn dat past bij zowel HTSM als bij een van bovengenoemde thema’s. Uw voorstel mag bij meerdere thema’s passen, echter vanwege praktische overwegingen (parallelle pitch sessies, en maximaal éénmaal meedingen) dient u één thema als ‘hoofdthema’ te kiezen en dit duidelijk op het EoI aan te geven.

Lees hier alle informatie en download de brochuretekst waarin de doelstelling en voorwaarden van de HiTMaT call beschreven staan.