Egbert-Jan Sol van TNO Eindhoven wil met fieldlabs naar een nieuwe industrie

In 41 fieldlabs in onder andere Eindhoven werken mensen aan de vernieuwing van de industrie. Volgens Egbert-Jan Sol is dat hard nodig om de concurrentie, vooral met China, aan te kunnen. Verspreid over het land zijn ze te vinden, maar Egbert-Jan Sol van TNO komt het liefst bij de vijf Smart Industry fieldlabs (praktijklaboratoria) in zijn eigen woonplaats Eindhoven. “Hier bij de Brainport Industries Campus zijn ze gevestigd in een unieke omgeving. Met de samenwerkende partijen dicht bij elkaar en waar de technische termen uit de Philipstijd vaak nog worden begrepen. Dus hier kunnen snel resultaten worden behaald.‘’

In de fieldlabs werken mensen aan de fabriek van de toekomst. De zes regionale zullen de komende tijd in een serie in deze krant aan bod komen. Egbert-Jan Sol was directeur van TNO Eindhoven en is nu programmadirecteur van Smart Industry. Dat is een samenwerking van werkgeversorganisaties FME en Metaalunie, de Kamer van Koophandel, het ministerie van Economische Zaken en onderzoeksinstituut TNO.

Lees het volledige artikel