19 augustus 2019: Nieuwe gezichten bij Smart Industry

Het programmabureau Smart Industry heeft twee nieuwe gezichten aan het team toegevoegd. Zo is Susanne van der Velden vorige week begonnen als programmamanager Smart Industry en versterkt Rard Metz het bureau al enige tijd vanuit de Koninklijke Metaalunie. Hij richt zich voornamelijk op de thema’s die het mkb raken. Maak voor nu hieronder kennis met ze en ontmoet ze binnenkort op een van onze bijeenkomsten.

Susanne van der Velden
Susanne van der Velden is gefascineerd door de menselijke kant van strategie, innovatie en samenwerking. Hoe leren groepen en individuen, hoe communiceren ze en passen ze zich aan in een wereld die continu aan veranderingen onderhevig is? Hoe bouw je structuren die deze processen ondersteunen? In de afgelopen jaren heeft Susanne zich met deze onderwerpen bezig gehouden als founder van Teamwise, een SaaS start-up waarin een platform voor organisatieleren werd ontwikkeld. De kersverse programmamanager van Smart Industry schrijft op dit moment een proefschrift over de geschiedenis en ontwikkeling van het leer- en aanpassingsvermogen van ASML: “Ik ben er uiteindelijk achter gekomen dat ik meer van de inhoud, het ontwikkelen en het verbinden ben dan van de (harde) commercie. Ik heb daarom besloten om mijn kennis en ervaring die ik heb opgedaan in zowel de technische maakindustrie als in de softwareontwikkeling en data science te gaan combineren in een mooie inhoudelijke rol. Dit is de rol van Programmamanager Smart Industry en Artificial Intelligence bij FME geworden, waar ik samen wil bijdragen aan een slimmer (technologisch) Nederland”, aldus Susanne.

 

Rard Metz
Rard Metz is net begonnen aan zijn nieuwe functie bij de Koninklijke Metaalunie, de ondernemersorganisatie van het MKB Metaal. Als programmamanager Smart Industry & Teqnow gaat hij zich inzetten voor de ondersteuning van de leden van Koninklijke Metaalunie bij wat de vierde industriële revolutie wordt genoemd: “Revolutie of niet, we moeten er met elkaar voor zorgen dat we bedrijven ondersteunen bij het concurrentiefit houden op nationale en internationale schaal. Er gebeurt op het gebied van digitalisering en robotisering veel en de huidige veranderingen en technologische innovaties gaan erg snel”, aldus Rard. Rard is na zijn studie Scheepsbouwkunde snel in het werk van brancheorganisaties gerold. Na te hebben gewerkt bij HISWA Vereniging kwam hij bij de Koninklijke Metaalunie terecht waar hij begon met secretariaatsvoering van diverse branchegroepen. Hierna werd hij directeur van de VOM (tegenwoordig ION). In 2013 werd hij regiosecretaris van District Oost voor regionale beleidsontwikkeling en -uitvoering op het gebied van arbeidsmarkt, onderwijs, milieu en natuurlijk innovatie. Zo was de Koninklijke Metaalunie nauw betrokken bij de regionale opstart van de SMART Industry beweging van BOOST. Rard zal zich binnen het programmabureau vooral bezighouden met de thema’s die het MKB raken.

Meer weten over het Team Smart Industry? Klik dan hier.