26 september 2019: Zelf aan de slag workshop: cyber security op de werkvloer

Smart Industry heeft de afgelopen tijd op diverse locaties door het land een eendaagse workshop over cyber security en sensor data delen. De workshop is gratis voor mkb’ers en Smart Industry Fieldlab partners (we hanteren een maximum van 24 deelnemers per sessie). Inmiddels hebben de eerste workshops al plaatsgevonden op de Brainport Industries Campus in Eindhoven, de Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht, Fieldlab CAMPIONE in Rijen en Region of Smart Factories in Groningen. Bent u ook in de workshop geïnteresseerd? Kom dan op vrijdag 11 oktober naar de Limburgse Werkgevers Vereniging in Roermond. Opgeven kan via info@smartindustry.nl of de lokale coördinator (de Limburgse Werkgevers Vereniging via demandt@lwv.nl).

De workshop gaat in op Internet of Things data verzamelen met moderne PLC, Python programmering, de OPC-UA standaard en gebruikers, systeem en netwerk cyber security zoals firewall rules om productieprocessen en equipment cyber veilig te houden. In de workshop gaan gebruikers zelf aan de slag met deze systemen en ervaren zelf wat het is om gehackt te worden en hoe ze zich daar tegen beveiligen.