Najaarsevenement ‘High Tech voor de Toekomst’

Op dinsdagmiddag 5 november 2019 van 13:30 – 18:00 uur willen we handen en voeten geven aan het nieuwe topsectorenbeleid met 25 maatschappelijke missies. Welke technologieën en innovaties mogen daarin volgens u niet ontbreken? Ook de technologie zelf komt uitgebreid aan bod. Zo gaan we in gesprek met vertegenwoordigers van bedrijven en kennisinstellingen over de winst van samenwerken, specifiek op 5G en digitale twin. En kunt u luisteren naar een keynote van Ronald Hanson (TU Delft – QuTech) over de revolutie die quantumtechnologie teweeg gaat brengen. Kom daarom naar het Najaarsevenement ‘High Tech voor de Toekomst’ op de High Tech Campus in Eindhoven.

Programma

 • Een inspirerende keynote van quantumfysicus Ronald Hanson;
 • Twee succesverhalen van publiek-privaat samenwerken op hightech:
  – 5G communicatie
  Het communicatiesysteem 5G wordt binnenkort uitgerold in Nederland en markeert een revolutie in datasnelheden en gebruiksmogelijkheden. Prof.dr.ir. Bart Smolders (TU Eindhoven) vertelt over de laatste technologische innovaties en laat met zijn partners Marcel Geurts (NXP) en Nico Baken (KPN) zien wat de winst is van het samenwerken tussen kennisinstellingen en het bedrijfsleven.
  – Digital Twin
  Complexe industriële processen worden tegenwoordig ontworpen via een digitale simulatieomgeving, een digital twin. Wouter Leibbrandt van ESI (TNO) en Hans Onvlee van ASML leggen nut en noodzaak uit van deze nieuwe technologie en hoe zij samen werken aan geavanceerde toepassingen.
 • Parallele sessies
  Vijf sessies uitgesplitst naar de vijf maatschappelijke thema’s van het topsectorenbeleid. Bedrijven en wetenschappers wordt gevraagd technologieën en innovaties aan te dragen die passen binnen deze thema’s. We moedigen vorming van onderzoeksprogramma’s aan.
 • Volop netwerktijd, zowel tussentijds als aan het eind van het programma.

Aanmelden
Klik hier voor meer informatie over het evenement of meld u direct aan.