25 oktober 2019: Uitdagingen voor Smart Industry bedrijven

De verdere uitrol van Industrie 4.0 in Duitsland kent een uitdaging die wij in Nederland ook onderkennen: Gebrek aan kennis en mensen om de verdere digitalisering van de industrie binnen de muren van vele fabrieken te krijgen. Recent heeft McKinsey Duitsland een rapport gepubliceerd over de verdere ontwikkelingen van Industrie 4.0 met die boodschap. Ook bij Smart Industry staan we voor de uitdaging om de groei van 600 (1%) naar 6000 (10%) naar 30.000 (50%) te maken om uiteindelijk tot 60.000 bedrijven te komen en werknemers daarbij de digitale hulpmiddelen te geven om een hogere productiviteit te realiseren. De eerste stap voor ons is om het beste en meest digitaal verbonden netwerk te krijgen door mensen op te leiden. Steeds meer Fieldlabs bieden ook workshops en dergelijke aan om met nieuwe technologieën kennis te maken. In het rapport van McKinsey wordt voor drie industrieën (enkelstuks tot massaproductie) de uitdaging en oplossingsrichtingen beschreven. Het rapport is het lezen waard.

U kunt het rapport hier raadplegen.