19 december 2019: Nog drie workshops IoT en cybersecurity op de werkvloer

Volgend jaar zal Smart Industry nog drie keer de workshop Industriële Internet of Things en cybersecurity op de werkvloer geven. Op vrijdag 17 januari kunt u deze workshop volgen op de Brainport Industries Campus (BIC) in Eindhoven en op 24 januari in Drachten bij het Innovatiecluster Drachten (ICD). Op woensdag 29 januari in Enschede zullen we voor de laatste keer de gratis workshop voor Fieldlab partners geven. Een cursist beschreef de workshop als volgt: ‘Super nuttig en praktisch. We werden toch gehackt.’

Onderwerp van de workshop is om operational technology medewerkers zelf, en dus niet de IT-medewerkers, middels industriële computers op de werkvloer cybersecure te maken en te houden. Cursisten leren tijdens de workshop met de OPC-UA standaard industriële data uit equipment op te halen, terwijl ze steeds gehackt worden. Dit doen ze net zolang totdat ze het systeem zo veilig mogelijk hebben gemaakt. Vragen? Stuur dan voor meer informatie een mail naar info@smartindustry.nl.