Fieldlab ACM3 lanceert nieuw AM-technologieprogramma

Het Metal Additive Manufacturing Technology Centre (MAMTeC) van het Nederlandse Lucht- en Ruimtevaartcentrum (NLR) in Marknesse heeft een nieuw Additive Manufacturing-technologieprogramma opgezet. Het NLR zal met een consortium van partners samenwerken aan de certificering van kritieke metalen AM-componenten voor de ruimtevaart, olie en gas, de high-tech industrie, defensie en automotive-toepassingen. Deze markten kunnen sterk profiteren van het gereduceerde gewicht en de hogere effici├źntie die deze metalen AM-conponenten kunnen bieden. Het programma heeft een looptijd van vier jaar en is een vervolg op het eerdere succesvolle NLR-programma voor metaalprinten dat liep van 2015 tot 2018. Een onderdeel van het nieuwe programma is een BeAM Modulo 400 Directed Energy Deposition (DED) printer die speciaal is ontworpen voor de productie en reparatie van onderdelen (zie onderstaande afbeelding).

Lees verder