25 maart | Holland High Tech Voorjaarsevenement

Doet u zaken met Duitsland en wilt u deze samenwerking versterken? Kom dan naar het Holland High Tech Voorjaarsevenement Energie & Digitalisering | Duits-Nederlandse Innovatiekansen op woensdagmiddag 25 maart in DeFabrique in Utrecht. Het Holland High Tech Voorjaarsevenement is onderdeel van de Duitslanddag van de Duits-Nederlandse Handelskamer.

Tijdens deze middag verkennen we wat nodig is om de innovatiesamenwerking tussen Duitsland en Nederland een impuls te geven. Met keynote spreker Manon van Beek (CEO TenneT Holding), ervaringsverhalen van hightech ondernemers, innovatieve showcases, groeitips en de mogelijkheid om aan te sluiten bij bestaande samenwerkingsverbanden in de hightech sector.

Aanmelden kan via deze link!

Programma

14.30 uur | Inloop
15.00 uur | Start programma

  • Keynote van Manon van Beek (CEO TenneT Holding) over de kansen die nauwe samenwerking tussen Duitsland en Nederland oplevert: op land en op zee, bij het digitaliseren van het energiesysteem én het vormgeven van de Europese Green Deal.
  • Do’s en don’ts. Ervaringsverhalen van ondernemers uit de automotive industrie en de fotonica-sector over hun innovatie-samenwerking met Duitsland. Met Benno Oderkerk, CEO Avantes.
    Lees alvast het interview met Oderkerk over de slimme meetapparatuur van Avantes
  • Innovatieve showcases: Smart Factory Kaiserslautern en het Europese datanetwerk GAIA-X; Peter van Harten (Smart Industry Ambassadeur).
  • Presentatie van het HTSM Duitslandplan en de mogelijkheden om aan te sluiten bij bestaande publiek-private samenwerkingsverbanden uit de hightech sector.
  • Tips van ambassades, RVO en innovatie attachés om de volgende groeistap te maken.

16.30 uur | Afsluitende borrel

Duitslanddag

Het Holland High Tech Voorjaarsevenement is onderdeel van de Duitslanddag’, en wordt in samenwerking met de Duits-Nederlandse Handelskamer (DNHK) georganiseerd. Vanaf 09.30 uur verzorgt de Duits-Nederlandse Handelskamer een interessant programma met workshops over onder meer Artificial Intelligence, mobiliteit, cyber en e-health, info-sessies over contracten en subsidieregelingen en er is een inhoudelijke paneldiscussie over het thema Smart Industry. Ook hiervoor ben je van harte uitgenodigd.
Kijk hier voor het programma Graag apart aanmelden via deze link: Aanmelden Duitslanddag.

Aanmelden & Contact

Deelname aan dit evenement is kosteloos, mits je registreert via het formulier. Heb je vragen over dit evenement, neem dan contact op via communicatie@hollandhightech.nl.

De programmering van het Voorjaarsevenement wordt verzorgd door Holland High Tech partners FME, RAI Automotive Industry NL en PhotonicsNL.