10 maart | Masterclass Data-acquisitie en -interpretatie

Ontwikkelingen op het gebied van data en technologie gaan supersnel en de mogelijkheden zijn legio. Engineersbureau QING vindt het belangrijk dat engineers bijblijven en zich voortdurend ontwikkelen. Daarnaast delen ze graag hun kennis en die van de partners op deze gebieden met de industrie. Dat doen ze via events en seminars bij partners, opdrachtgevers, hogescholen en universiteiten. Maar ook via masterclasses in Arnhem, vier keer per jaar. De eerste masterclass is op 10 maart en verzorgt QING in samenwerking met Innius B.V.

Waarom dit onderwerp?
In de smart factory, de fabriek van de toekomst, is niet alleen machinedata van belang, maar is ook data nodig uit de omgeving van de machine en uit de logistieke systemen die de productie aansturen.

Deze data heeft een aantal belangrijke eigenschappen, zoals hoog volume, hoge snelheid, grote verscheidenheid en grote verschillen in kwaliteit. Bij het omgaan met data heb je daarom een gestructureerde aanpak nodig om data te verzamelen, op te schonen, te verwerken, te analyseren en toe te passen.

Wat wordt aangeboden?
In deze masterclass komt de theorie en de praktijk van data-acquisitie en -interpretatie aan de orde. We gaan vooral kijken naar de data die in een industriële productieomgeving, met name rond machines, ontstaat. We gaan in op het nut en de noodzaak van goede data, de uitdagingen van het omgaan met data en de praktische aanpak van datavraagstukken. In het tweede gedeelte maak je je eigen dashboard en ga je samen met Innius aan de slag om een cyclus van data-acquisitie, -verwerking en -interpretatie uit te voeren.

Lees hier meer over de masterclass en meld u aan!


Datum: 10 maart 2020
Locatie: IPKW – Parkrestaurant De Waard  – Westervoortsedijk 73, Arnhem
Tijd: 16.00-19.30 uur, inclusief pizza