9 april | Foutloos assembleren van producten dankzij virtuele (AR) technieken

Meer variaties van producten (die vaak erg op elkaar lijken) worden in steeds kleinere series geassembleerd. Hierdoor neemt het risico van fouten tijdens assemblage fors toe (ook bij ervaren medewerkers). Hoe meer productvariaties, hoe langer de inwerktijd voor onervaren medewerkers zal zijn. Toch is het steeds belangrijker om foutloos en flexibel te assembleren. Onder de naam Augmented Reality (AR) is de laatste jaren hard gewerkt aan technologie (zie video over Operator Support System en video over Robot Guided Operator Support) om het voor medewerkers mogelijk te maken om, ondanks een grote variëteit van te assembleren producten, toch foutloos te werken en sneller in te leren.

Een eerste groep van vijf Metaalunie bedrijven is hier onder leiding van TNO mee aan de slag gegaan. Bij vier van de bedrijven is gewerkt aan het virtueel ondersteunen van foutloos assembleren en bij het vijfde bedrijf is gekeken hoe een AR-bril kan ondersteunen bij de afhandeling van storingen aan een machines in het veld. Tijdens deze bijeenkomst zullen deze vijf bedrijven hun ervaringen die ze hierbij opgedaan hebben met u delen.

Programma:

13.00 – 13.30 uur Ontvangst
13.30 – 13.45 uur Welkom en inleiding door Jo van de Put, adviseur Teqnow.
13.45 – 14.30 uur Introductie Augmented Reality technologieën, AR bij assemblage en de gekozen aanpak door Gu van Rhijn van TNO.
14.30 – 14.50 uur AR ondersteuning bij het voorbereiden van een gietmal. Terugkoppeling en ervaringen door Tim Wolbers van Algietol.
14.50 – 15.10 uur AR ondersteuning bij de assemblage van een tandwielkast. Terugkoppeling en ervaringen door Chris van der Houwen van de Gier systems.
15.10 – 15.30 uur AR ondersteuning bij het verpakken van producten. Terugkoppeling en ervaringen door Coen Meenhorst van Score.
15.30 – 15.45 uur Pauze
15.45 – 16.05 uur AR ondersteuning bij het assembleren van elektronica producten. Terugkoppeling resultaten en ervaringen door Wim Berden van Fancom.
16.05 – 16.25 uur AR ondersteuning bij het afhandelen van storingen aan machines in het veld. Terugkoppeling resultaten en ervaringen door Eric Micklinghoff van PIM Machinery.
16.25 – 16.45 uur

16.45 – 17.30 uur

Hoe kunt u hiermee aan de slag? door Gu van Rijn van TNO en Jo van de Put van Teqnow.
Afsluiting en netwerkborrel

 

Doelgroep:

Deze bijeenkomst is gericht op bedrijven die assembleren. Heeft u te maken met onderhoud van machines in het veld, dan is ook deze bijeenkomst voor u bedoeld. Daarnaast staat deze bijeenkomst uiteraard ook open voor iedereen die mee wil weten over het praktisch toepassen van AR.

Datum en locatie:         

Datum:               Donderdag 9 april 2020

Locatie:              Koninklijke Metaalunie, Einsteinbaan 1, 3439 NJ Nieuwegein.

 

Kosten:

Deelname aan de bijeenkomst is voor u kosteloos. Wel verwachten wij van u dat u zich eerst als Teqnow deelnemer registreert (www.teqnow.nl). Deelname aan Teqnow is voor leden van de Koninklijke Metaalunie gratis.

Is uw deelname door ons bevestigd, dan rekenen wij op uw komst. Bent u onverhoopt verhinderd, dan dient u dit uiterlijk 48 uur voorafgaand aan de bijeenkomst aan ons te melden via info@teqnow.nl. Bij geen (tijdige) afmelding zijn wij genoodzaakt een ‘now show fee’ van € 50 (excl. BTW) bij u in rekening te brengen. Zodra u zich aanmeldt voor deze bijeenkomst verklaart u zich akkoord met deze voorwaarde