Hier kunt u terecht met corona gerelateerde vragen

De wereldwijde opmars van het coronavirus roept veel vragen op en de impact van de verscherpte maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus is groot. Vindt hier een overzicht aan belangrijke informatie- en contactpunten voor het raadplegen van corona gerelateerde vragen.

Crisisnummer: De overheid heeft op 28 februari een landelijk crisisnummer geopend voor alle vragen over het Coronavirus: T 0800 13 51.

RIVM over corona: Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) geeft advies en informatie over de ziekte met doorverwijzingen naar Q&A’s en de verspreiding van het coronavirus. Daarnaast heeft het RIVM een up-to-date Q&A-pagina beschikbaar gesteld. En hier kunt u de verspreiding van het coronavirus over de hele wereld volgen.

Rijksoverheid over corona: Op deze pagina biedt de Rijksoverheid informatie voor ondernemers rondom het coronavirus, en op deze pagina informatie voor werkgevers en werknemers. En hier is een totaaloverzicht te vinden van het dossier Coronavirus Covid-19.

Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC): Het ECDC geeft een dagelijkse update over de stand van zaken in de Europese lidstaten en het Verenigd Koninkrijk.

FME over corona: FME ontvangt veel vragen van technologiebedrijven over het coronavirus. Op deze pagina staan de antwoorden op de meest gestelde vragen. Raadpleeg de meld- en informatiepunt voor zakelijke vragen die betrekking hebben met het coronavirus of kijk hier de gratis webinar terug over het coronavirus en werk.

Metaalunie over corona: Op deze pagina vindt u bronnen en allerlei informatie die u kunt raadplegen over zaken die met (de gevolgen van) het virus te maken hebben.

KVK over corona: Op het KVK coronaloket komen duizenden ondernemersvragen binnen over bedrijfsvoering, personeel en regelingen. Op deze pagina vindt u een overzicht van de belangrijkste vragen en antwoorden over corona. Ook kunt u met vragen terecht bij het KVK Coronaloket of bel 0800 2117.

RVO over corona: Het coronavirus heeft enorme gevolgen voor het internationale zakendoen. Landen roepen noodtoestanden uit of gaan in ‘lock-down’, het vliegverkeer is zeer beperkt. Op deze pagina vindt u meer over het coronavirus en internationaal ondernemen.