Richt zich op het ontwikkelen van volledig nieuwe waardeketens, op basis van de volgende generatie multi-materiaal 3D print technologieën en de daarbij behorende datamanagement-systemen. 

Het ontwikkelen van volledig nieuwe waardeketens, op basis van de volgende generatie 3D print technologieën en de daarbij behorende datamanagement systemen.

Het Fieldlab richt zich op het realiseren van nieuwe innovatieve waardeketens waarin mono en multi-materiaal 3D printen een sleutelrol vervult, zoals bijvoorbeeld in de medische sector of in de hightech industrie. Daarnaast worden in het Fieldlab ook de voor deze applicatieketens noodzakelijke technologieën ontwikkeld, zoals ICT-oplossingen voor het beheer van grote datastromen en de integratie van 3D printen in bestaande productiesystemen. Het Fieldlab brengt complementaire kennisorganisaties en industriële partners bijeen.

Status: Een TKI project met eerste partners is gestart, daarnaast is een uitgebreide EFRO en een Toekomstfonds financiering is toegekend. Locatie is TU/e campus Eindhoven.

Partners, Founders, MKB: TNO, High Tech Systems Center (TU Eindhoven)

Contactpersoon:
Anton Aulbers
E: anton.aulbers@tno.nl

Meer informatie over het Fieldlab Multi-Materiaal 3D: http://amsystemscenter.com/fieldlab-multi-material-3d/

 

Partners