Technologies Added

Technologies Added is de Shared Smart Factory, gevestigd in de voormalige Philips armaturenfabriek in Emmen, die toegankelijk is voor de kleinere bedrijven zoals startups en MKB bedrijven. “Grote bedrijven hebben het kapitaal om zo’n fabriek zelf te ontwikkelen, maar voor kleine bedrijven is dat lastig. Ze zijn aangewezen op toeleveranciers die in lagelonenlanden zijn gevestigd. Nu kunnen ze dichtbij terecht in dit Fieldlab en hebben meer grip op het productieproces.’’

De Fieldlab partners werken samen om het productiesysteem steeds slimmer en efficiënter te maken. De ambitie is om enkelstuks producten te produceren voor de kostprijs van serieproductie. Dat kan alleen door het gebruik van flexibele computer-aided manufacturing systemen en robotisering. Technologies Added richt zich vooral op productie van producten met ingebouwde in-telligentie (‘smart products’) zoals slimme armaturen, laadpalen, producten voor smart homes, medische- en energieproducten.

Added biedt een professionele productiefaciliteit speciaal voor hardware start-ups. In de Shared Smart Factory kunnen (startende) bedrijven experimenteren met de productie van de door hen ontwikkelde producten. Met behulp van de expertise van het Fieldlab kunnen zij de eerste kleine series produceren.

Inmiddels zijn zes bedrijven begonnen met de productie, of de voorbereiding daarvoor, op de locatie van Technologies Added. Dat zijn Sustainder uit Emmen (die werkt aan slimme straatverlichting), Scoozy uit Delft (biedt elektrische scootmobielen), Hydraloop International uit Leeuwarden (actief op het gebied van in-huis waterrecyclingsysteem), Persafe uit Breda (maakt producten voor personal safety), SenseGlove uit Delft (biedt Virtual Reality handschoen) en Embedded Fitness uit Helmond (ontwikkelt interactieve fitness apparatuur). Sustainder was de eerste gebruiker, die in 2017 de eerste productielijn voor haar smart armatuur ‘Anne’ binnen het fieldlab in gebruik nam.

Daarnaast wordt in dit verband ook samengewerkt met onderwijs en kennisinstellingen. Technologies Added biedt onder meer ‘in-house’ faciliteiten voor de Hogeschool Stenden en andere kennisinstellingen en onderwijsinstituten. Ook de Rijksuniversiteit Groningen is betrokken bij het Fieldlab. Tevens wil het Fieldlab een incubator gaan opzetten voor hightech startups.

Bezoekadres

Kapitein Grantstraat 9, Technologies Added, Emmen

Contactpersonen

Voor vragen, of meer informatie, neem vrijblijvend contact op met:

Foto contactpersoon
Naam: Mayko Slinkman
E-mail: m.slinkman@chezzpartners.com
Foto contactpersoon
Naam: Rob Goossens
E-mail: rob.goossens@technologiesadded.com

Aan de slag

Ontdek ook andere smart industry fieldlabs