Bescherm uw onderneming met de Cyber Security Scan Smart Industry

Smart Industry wordt gekenmerkt door razendsnelle ontwikkelingen en de toenemende afhankelijkheid van technologie. Digitalisering en nieuwe technologie worden met een steeds hoger tempo onderdeel van bedrijfsprocessen en businessmodellen. Het is hierin van belang de cyberveiligheid van uw onderneming in de gaten te houden.

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat heeft in samenwerking met Smart Industry, TNO en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) de Cyber Security Scan ontwikkeld. Met deze scan krijgen MKB-ers in de maakindustrie inzicht in de cyberveiligheid van de organisatie en adviezen en tips om deze te beschermen tegen cyberdreigingen.

De scan geeft gericht advies op drie belangrijke onderwerpen die kunnen helpen om de digitale weerbaarheid van de organisatie te vergroten, namelijk organisatie en management, interactie met systemen en technologie. We raden het aan om de scan na een half jaar opnieuw in te vullen om te kijken of er nieuwe onderwerpen zijn waarmee u aan de slag kunt.