De Partners in Noord-Nederland

advies

De Partners in Noord-Nederland 

Alleen ga je sneller, samen kom je verder. Belangrijke noordelijke organisaties voor de industrie hebben de handen ineengeslagen en vormen samen de Smart Industry Hub Noord (SIH Noord). Hierdoor is één herkenbaar platform voor digitalisering en Smart Industry ontstaan.  

Wie zijn deze Partner organisaties? 

  • Brancheorganisaties FME en de Metaalunie 
  • De Noordelijke Productiviteits Alliantie (NPAL) 
  • De Noordelijke Investerings- en Ontwikkelingsmaatschappij (NOM) 
  • Drie Noordelijke Fieldlabs; Technologies Added in Emmen, 5G-Groningen en het Innovatiecluster Drachten 
  • Eerstelijns-organisaties; YnBusiness in Friesland, Ik Ben Drents Ondernemer (IBDO) in Drenthe en Economic Board Groningen (EBG) in Groningen 
  • Kennisinstellingen; Rijksuniversiteit Groningen (RUG), Hanzehogeschool Groningen en NHL Stenden 
  • De Noordelijke Investerings- en Ontwikkelingsmaatschappij (NOM) is penvoerder en coördineert het programma. 

De Smart Industry Hub Noord wordt financieel ondersteund door de provincies Groningen, Friesland en Drenthe en het Ministerie van Economische Zaken (EKZ) en wordt mede mogelijk gemaakt door subsidie van het Samenwerkingsverband Noord Nederland (SNN). 

Deelname van de kennisinstellingen wordt gecoördineerd vanuit de Northern Knowledge. 

Smart Industry Hub Noord is een project waarbinnen ruimte is voor uitbreiding van nieuwe organisaties die een toegevoegde waarde kunnen leveren aan de ondernemers in het maak-en procesindustrie op het vlak van Digitalisering en/of Smart Industry.  

Wil je hier meer over weten? Neem dan zeker contact met ons op.  

CONTACT

Meer diensten van hub Noord

thumbnail

Introductie Workshop “Maak van je fabriek een Smart Factory”

workshop

Digitalisering en Smart Industry bieden veel kansen voor de industrie. Wat kun je ermee en hoe begin je eraan als productiebedrijf in de proces- en maakindustrie in Noord-Nederland?

thumbnail

Smart Industry Assessment

assessment

Wat is er nodig om je bedrijf een volgende stap te laten zetten in digitalisering, zodat je slimmer kunt produceren, een hogere kwaliteit kan leveren en flexibeler in je productie te worden?

thumbnail

Masterclasses

opleiding

Op zoek naar overzicht en kennis om echt in actie te kunnen komen om jouw organisatie Smart Industry ready te krijgen? Op zoek naar bepaalde Smart Industry thema's? En hoor je graag van collega’s bedrijven hoe zij met deze uitdaging omgaan?

thumbnail

Solution Providers en Consultants

advies

De expertise over digitalisering en Smart Industry zit vooral bij de bedrijven zélf. We zien in Noord-Nederland steeds meer bedrijven die interessante “Smart Industry oplossingen” aanbieden.

thumbnail

Smart Industry Hub Noord

advies

Na een aantal succesvolle Smart Factory Fieldlabs hebben alle Noordelijke organisaties de handen ineen geslagen om samen met de industrie in onze regio de volgende stap te zetten. We gaan beginnen met de Smart Industry Hub Noord-Nederland!

thumbnail

Programma Noord

advies

Na een aantal succesvolle Smart Factory Fieldlabs hebben alle Noordelijke organisaties de handen ineen geslagen om samen met de industrie in onze regio de volgende stap te zetten. We gaan beginnen met de Smart Industry Hub Noord-Nederland! De Smart Industry Hub Noord is er voor álle noordelijke bedrijven (Groningen, Friesland en Drenthe) in de productie- en maakindustrie. Dus voor grote EN voor kleine bedrijven, voor de koplopers maar ook voor bedrijven die nog moeten beginnen met digitalisering en Smart Industry. Via de Smart Industry Hub Noord gaan we de proces- en maakindustrie in Noord-Nederland ondersteunen op het gebied van digitalisering en Smart Industry. Doe je mee?