Smart Industry Hub Noord

advies

Digitalisering en Smart Industry zijn belangrijke onderwerpen voor bedrijven in de maak- en procesindustrie. Uit allerlei onderzoeken is gebleken dat al veel ondernemers in deze sectoren hiermee een start hebben gemaakt of al actief bezig zijn vanwege de kansen die deze technologieën geven.  

De Smart Industry Hub Noord gaat noordelijke bedrijven in deze sectoren helpen en ondersteunen om slimmer te worden. 

Het digitaliseren van de industrie, ook wel ‘Industrie 4.0’ genoemd, beperkt zich in de Noordelijke regio vooral nog tot een groep organisaties die al vroeg de mogelijke toepassingen van deze technologieën hebben ingezien. De Smart Industry Hub Noord is er voor álle noordelijke bedrijven (Groningen, Friesland en Drenthe) in de productie- en maakindustrie. Dus voor grote én voor kleine bedrijven, voor de koplopers maar ook voor bedrijven die nog moeten beginnen met digitalisering en Smart Industry.  

In het het Smart Industry Hub Noord Programma komen negen thema’s transformatiegebieden aan bod. 

De Smart Industry Hub Noord ondersteunt ondernemers in alle fases. Van het bewust worden tot aan het verzilveren van de kansen die digitalisering en technologische innovatie bieden. Hierdoor helpen we ondernemingen actief met hun innovatievermogen en concurrentiepositie in de maakindustrie verbeteren.  

Hub Noord heeft een zeer divers activiteitenprogramma opgesteld voor de komende jaren waar je als ondernemer aan kan deelnemen. De activiteiten uit het Programma zijn te vinden in de evenementenkalender.  

Doe je mee? 

CONTACT

Meer diensten van hub Noord

thumbnail

De Partners in Noord-Nederland

advies

Eén herkenbaar platform voor digitalisering en Smart Industry. Samen staan we sterker. Daarom hebben alle Noordelijke organisaties via de Smart Industry Hub de handen ineengeslagen.

thumbnail

Introductie Workshop “Maak van je fabriek een Smart Factory”

workshop

Digitalisering en Smart Industry bieden veel kansen voor de industrie. Wat kun je ermee en hoe begin je eraan als productiebedrijf in de proces- en maakindustrie in Noord-Nederland?

thumbnail

Smart Industry Assessment

assessment

Wat is er nodig om je bedrijf een volgende stap te laten zetten in digitalisering, zodat je slimmer kunt produceren, een hogere kwaliteit kan leveren en flexibeler in je productie te worden?

thumbnail

Masterclasses

opleiding

Op zoek naar overzicht en kennis om echt in actie te kunnen komen om jouw organisatie Smart Industry ready te krijgen? Op zoek naar bepaalde Smart Industry thema's? En hoor je graag van collega’s bedrijven hoe zij met deze uitdaging omgaan?

thumbnail

Solution Providers en Consultants

advies

De expertise over digitalisering en Smart Industry zit vooral bij de bedrijven zélf. We zien in Noord-Nederland steeds meer bedrijven die interessante “Smart Industry oplossingen” aanbieden.

thumbnail

Programma Noord

advies

Na een aantal succesvolle Smart Factory Fieldlabs hebben alle Noordelijke organisaties de handen ineen geslagen om samen met de industrie in onze regio de volgende stap te zetten. We gaan beginnen met de Smart Industry Hub Noord-Nederland! De Smart Industry Hub Noord is er voor álle noordelijke bedrijven (Groningen, Friesland en Drenthe) in de productie- en maakindustrie. Dus voor grote EN voor kleine bedrijven, voor de koplopers maar ook voor bedrijven die nog moeten beginnen met digitalisering en Smart Industry. Via de Smart Industry Hub Noord gaan we de proces- en maakindustrie in Noord-Nederland ondersteunen op het gebied van digitalisering en Smart Industry. Doe je mee?