Digitale ketens (Connected factory)

Bij een digitale keten zijn bedrijven in de hele waarde keten van toeleveranciers, dienstverleners en klanten digitaal verbonden en kunnen ze data uitwisselen volgens internationale standaarden gekoppelde IT-systemen.

Principe connected factory

Nederlandse bedrijven die digitaal zijn verbonden en cyber secure data kunnen uitwisselen, vormen een digitale keten. Offertes, tekeningen, orders, transportinformatie, rekeningen, productie- en kwaliteitsdata vanuit machines zijn digitaal geïdentificeerd/beschreven conform open industrie-standaarden en kunnen veilig worden uitgewisseld. De uitdaging is om over een gehele waardeketen tot een optimale inzet van middelen (minder kosten, sneller en foutloos leveren) van offerte tot levering/betaling te komen.

Technologie connected factory

Cybersecurity, IoT-koppelingen, maar ook de inzet van glasvezelverbindingen en 5G maken dit mogelijk, maar vergen wel de juiste juridische contracten (copyrights on sensor data, databankwet, privacywetgeving, gebruiksrechten op software in equipment). Essentieel is dat niet alleen op communicatie (transport) niveau maar ook op applicatie niveau dezelfde standaarden worden gebruikt zodat in de hele keten onder bijv. een order dezelfde informatie wordt verstaan.

Wat is connected factory?

  • Digitaal verbonden met andere bedrijven
  • Sneller en foutloos leveren
  • Cybersecurity noodzakelijk

Alle slimme transformaties op een rij

Slim produceren
Flexibel produceren
Slimme producten
Slimme diensten
Digitale fabriek
Digitale ketens
Duurzame fabriek
Slim werken

Meer weten? Bel de informatie- en Advieslijn 088 – 585 2225 of mail naar: info@smartindustry.nl

Ga terug naar het overzicht