DVC-SI | AI Summerschool | 10 online sessies over digitale transformatie


Deze opleiding wordt u aangeboden door onze partners FME en JADS


Datum, tijd en plaats

23 juni 2020 – 8 oktober 2020 | 19:30 tot 21:00


Contactpersoon

Petra van Buren
(079) 353 12 07
Mail mijDoelgroep
CEO, leidinggevenden op tactisch/strategisch niveau

Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers.Kosten
FME-leden betalen € 495,- p.p. voor 10 sessies incl. persoonlijk actieplan FME lid worden?
Niet-leden betalen € 900,- p.p.
Genoemde bedragen zijn exclusief BTW.

 

Doel

De DVC-SI AI Summerschool is een serie van tien online seminars voor directie en hoger management van organisaties die de digitale transformatie serieus nemen.

AI Summerschool 660.jpg

In samenwerking met de Jheronimus Academy of Data Science en FME organiseren we een reeks online seminars om je inzicht en kennis te verbreden om daarmee soepel in te kunnen spelen op (digitale) veranderingen met een focus op Artificiële Intelligentie en Data Science.

 • Voor de zomer gaan sprekers, hoogleraren en docenten verbonden aan JADS en/of een van haar moederuniversiteiten, vanuit het eigen perspectief in op: exploratie – innovatie – adaptatie.
 • Na de zomer worden ook gastsprekers uit de industrie uitgenodigd om ervaringen op gebied van digitale transformatie te delen.

“Big Data en Kunstmatige Intelligentie vormen een revolutie van eenzelfde orde als die van Copernicus, Darwin of Freud.”

Na afloop van deze reeks

Na afloop van de lezingenreeks ben je vertrouwd gemaakt met de ontwikkelingen van de Digitale Transformatie in de brede zin en de rol die Artificiële Intelligentie (AI) en Data Science hierin spelen. Je begrijpt hoe deze transformatie de samenleving, de economie en ondernemerschap verandert en hoe dit in een aantal relevante toepassingsgebieden en sectoren vorm krijgt.

Sprekers

logo jads.png

De sprekers van AI Summer School zijn hoogleraren en docenten die verbonden zijn aan JADS of een van haar moederuniversiteiten. Hieronder vallen: Tilburg University en Technische Universiteit Eindhoven.

Interactie

Elk seminar wordt gemodereerd door Prof. Emile Aarts in zijn rol als Academic Director van dit programma. De seminars bieden naast het aanbod van wetenschappelijke kennis ook de mogelijkheid tot interactie en discussie met docenten en andere deelnemers.

Actieplan op maat voor jouw bedrijf

Na afloop krijg je een actieplan op maat waarmee je AI in jouw bedrijf kunt toepassen. Een adviseur van FME zal daarvoor contact met je opnemen.

Programma

Voor de zomer

 • dinsdag 23 juni – 19.30-21.00 uur 
  De digitale transformatie in (historisch) perspectief
  door Prof.dr. Emile Aarts
  Dit seminar gaat in op de geschiedenis van Artificiële Intelligentie over de laatste zeventig jaar. Daarbij ligt de nadruk op de cyclische ontwikkeling van hoogte- en dieptepunten in deze periode en de oorzaken en gevolgen daarvan. Tevens staan we uitgebreid stil bij de huidige betekenis van dit belangwekkende interdisciplinaire kennis- en kundegebied als drijvende kracht achter de hedendaagse digitale transformatie – niet alleen van onze economische bedrijvigheid en het bijbehorende ondernemerschap, maar ook van de maatschappij en de samenleving in de brede zin. Bij dat laatste wordt ook ingegaan op de ethische aspecten van Artificiële Intelligentie.
 • donderdag 25 juni – 19.30-21.00 uur
  Het hedendaagse AI/data intensieve bedrijf
  door Prof.dr. Arjan van den Born
  Tijdens dit seminar gaan we in op de business factoren van data science en AI. Hierbij wordt stilgestaan bij wat de waarde is van data en modellen voor een bedrijf. Vragen die hierbij behandeld worden zijn:
  – Wat is Big Data en AI?
  – Wat kun je doen met Big Data en AI?
  – Wat is de waarde van data en algoritmen?
  – Hoe kun je de waarde uit data halen?
  – Hoe formuleer je een passende data en AI-strategie?
 • dinsdag 30 juni – 19.30-21.00 uur
  Een verkenning van AI voor de hightech industrie
  door Dr. Ir. Albert van Breemen
  De uitdagingen binnen de hightech industrie waarmee engineers geconfronteerd worden blijven groeien. Systemen moeten beter, preciezer, sneller en slimmer worden. Om deze uitdagingen aan te pakken heeft de engineer sinds een paar jaar een nieuwe tool in zijn toolbox gekregen: Artificial Intelligence. Hoewel AI als vakgebied in de jaren ’50 begon, hebben ontwikkeling op het gebied van data sensing, opslag en verwerking ervoor gezorgd dat AI-algoritmes nu hele concrete engineering problemen kunnen oplossen. In deze sessie gaan we een verkenning doen van deze nieuwe AI-tool van de engineer en bespreken we de mogelijkheden van AI binnen de hightech industrie.
 • ​donderdag 2 juli – 19.30-21.00 uur
  Leidersgedrag in een Disruptieve Crisis: zes handvatten

  door Prof. dr. Freek Peters
  Doel van dit seminar is het ontwikkelen van kennis en (zelf-)inzichten op het gebied van crisisleiderschap, én het faciliteren van het onderlinge gesprek hierover, met praktische handvatten voor effectief gedrag en prikkelende voorbeelden uit de actualiteit. Deze sessie is opgebouwd uit drie thema’s:
  1. De verschillende reflexen die je in een crisissituatie bij leiders kunt zien (met hun voor- en nadelen);
  2. Leiderschap in een complexe context, waarbij je actief overeind moet blijven bij onvoorspelbare en niet-beheersbare omstandigheden;
  3. Zes concrete vormen van leidersgedrag die in een complexe crisis van belang zijn (en die anders zijn dan vaak van de ‘klassieke leiders’ werd verwacht).

Na de zomer

In september en oktober volgen seminars waarin de toepassing van data science aan bod komt binnen sectoren als agrofood, veiligheid, gezondheidszorg, industrie en energie. Leer hoe data science in jouw sector is toegepast en doe inspiratie op van toepassingen in andere sectoren.
Exacte programmering en nadere informatie volgt.

 • dinsdag 8 september – 19.30-21.00 uur
  Data governance

  Prof. Dr. Willem-Jan van den Heuvel
 • donderdag 10 september – 19.30-21.00 uur
  Data en veiligheid

  Prof. Dr. Peter de Kock
 • dinsdag 22 september – 19.30-21.00 uur
  Data en de energietransitie

  Dr. Ir. Gerard de Leede
 • donderdag 24 september  – 19.30-21.00 uur
  Data en agrofood

  Prof. Dr. Jakob de Vlieg 
 • dinsdag 6 oktober – 19.30-21.00 uur
  Data en gezondheidszorg

  Prof. Dr. Maurits Kaptein
 • donderdag 8 oktober – 19.30-21.00 uur
  Data en de industrie

  Prof. Dr. Jeroen de Mast

Kosten

Deelname aan deze volledige reeks seminars kost voor FME-leden € 495,-. Niet-leden betalen € 900,-. Deelname aan losse seminars is niet mogelijk, wel kun je kosteloos vijf keer een introducee meenemen.
Als je aan minimaal 8 van de 10 seminars deelneemt ontvang je een certificaat.

Na aanmelding is annulering niet meer mogelijk. Bij verhindering kan de plaats van een deelnemer worden ingenomen door een collega.

 

Nieuwsbrief DVC-SI

Wil jij op de hoogte blijven van de actviteiten van het Data Value Center – Smart Industry? Schrijf je in voor onze DVC-SI nieuwsbrief.