Consumentenproducten & Maakindustrie (Circular Design Class)

Dec 6, 2021
Training
Online, 02:00 PM - 05:00 PM
Smart Industry

Hoe kun je als productontwerper in de maakindustrie bijdragen aan de circulaire economie? De circulaire economie is een systeem waarin producten langer meegaan. Nieuwe vormen van (keten)samenwerking zijn hiervoor vereist. Dit vraagt om een circulaire ontwerpaanpak én nieuwe businessmodellen.

In deze CIRCO training word je als ontwerper inhoudelijk opgeleid op het gebied van circular design, oefen je samen de concrete toepassing ervan en krijg je inzicht in jouw rol bij het realiseren van circulaire producten en diensten. Deze Class is speciaal bedoeld voor creatieve professionals werkzaam als ontwerper en/of maker van consumentenproducten.

Tijdens deze workshop krijg je inzicht in de basics van circular design en circulaire businessmodellen. Daarbij kijken we naar uiteenlopende praktijkvoorbeelden van koplopers. Vervolgens passen we deze toe op jouw eigen case. De aanpak in de CIRCO Class is gebaseerd op het onderzoek en boek Products that Last (TU Delft) en de daarin beschreven businessmodellen en ontwerpstrategieën.

Om de nieuwe inzichten toe te passen in de praktijk, moet je je als ontwerper opstellen als een change agent voor circulair ontwerpen. In het laatste deel van de training leer je daarom hoe je in jouw dagelijkse praktijk circulair ontwerpen op de agenda van je opdrachtgevers of collega’s kunt krijgen.

BNI, BNO, BNS Crisp en CBM ondersteunen de verspreiding en onderschrijven het belang van deze Class voor circulaire consumentenproducten en een circulaire maakindustrie.

Praktische informatie

Voor wie?

Deze Class is speciaal bedoeld voor creatieve professionals werkzaam als ontwerper en/of maker van consumentenproducten, onder anderen productontwerpers, productmanagers, productmakers, interieur- en meubelontwerpers en makers. De sector omvat diverse productgroepen zoals electronics, woon- en modeaccessoires, keuken, meubelen, tuin, speelgoed, sport, keramiek, glas, staal, verpakking, ansichtkaarten, meubelen, instrumenten.

Hoeveel deelnemers?

Het maximaal aantal deelnemers is 15.

Live - of online?

Deze Class wordt online gegeven. De Class is opgedeeld in twee dagdelen:

  • 6 december 2021, 14.00 – 17.00 uur

  • 13 december 2021, 14.00 – 17.00 uur

Wat zijn de kosten?

De kosten voor deelname zijn € 150 excl. btw per deelnemer, inclusief boek. De reguliere deelnamekosten bedragen €500 excl. btw per deelnemer. Het gereduceerde tarief wordt mogelijk gemaakt door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Wie zijn de trainers?

Deze Class wordt verzorgd door Marien Korthorst en Linda Louwissen van CIRCO.

Aanmelden

Event details

Datum, tijd, plaats: Dec 6, 2021, 02:00 PM - 05:00 PM, Online
Kosten: € 150,- excl. BTW per deelnemer (incl. boek)
Doelgroep: Deze Class is speciaal bedoeld voor creatieve professionals werkzaam als ontwerper en/of maker van consumentenproducten.
Website: www.circonl.nl/agenda/circular-design-class-consumentenproducten-maakindustrie/

Contactpersonen

Voor vragen, of meer informatie, neem vrijblijvend contact op met:

Foto contactpersoon
Naam: Marieke Huis in 't Veld
Functie: Programme Manager bij de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM)
Tel: 0652607323
E-mail: mhuisintveld@bom.nl
Foto contactpersoon
Naam: Paul Gosselink
Functie: Programme Manager New Energy
Tel: 0615249863
E-mail: pgosselink@bom.nl

Andere events