Fieldlab Industrial Electrification is een feit!

Feb 10, 2021
Bijeenkomst
Online, 09:30 AM - 12:30 PM
Smart Industry

Meld je aan voor het Online Launchevent Fieldlab Industrial Electrification


Industriële elektrificatie, ook wel Power-to-X genoemd, is een belangrijke verduurzamingsoptie voor de industrie. Maar, investeerders en eindgebruikers zien deze technologie graag eerst getest op een grote schaal in de gewenste toepassing, voordat ze investeren in ontwikkeling, demonstratie of implementatie. Logisch, maar tegelijkertijd zet dat een rem op de veelbelovende technologieën. Om hier verandering in te brengen hebben Deltalinqs, FME, InnovationQuarter, Port of Rotterdam en TNO de krachten gebundeld binnen het Fieldlab Industrial Electrification, dat op 10 februari gelanceerd wordt.

Tijdens de online lancering zullen grote namen uit de procesindustrie hun visie delen op de toekomst van industriële elektrificatie en de manier waarop het fieldlab kan ondersteunen bij de implementatie van nieuwe technologieën. Er is volop ruimte om het gesprek aan te gaan en om vragen te stellen. Zo zullen we in break-out sessies uiteen gaan voor een verdiepende discussie met experts uit het bedrijfsleven, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en waardeketenpartners.

Ben je geïnteresseerd in wat het Fieldlab Industrial Electrification voor jou kan betekenen? Meld je dan aan via deze link

Programma

Het programma bestaat uit de volgende elementen

  • Keynote Rob Kreiter (Directeur TKI Energie & Industrie)
  • Keynote Marcel Galjee (VP & Managing Director Energy & New Business Nouryon)
  • Keynote Yolande Verbeek (Managing Director Uniper) 
  • Break-outs over thema’s rond te toepassing Industriële Elektrificatie
  • Verdiepende discussie & tijd om te netwerken
  • Terugkoppeling vanuit de break-outs
  • Afspreken vervolgacties en sluiting door de dagvoorzitter
  • Vraaggesprek en vragen uit het publiek

Over het Fieldlab Industrial Electrification

Het Fieldlab Industrial Electrification werkt als versneller van de ontwikkeling en implementatie van innovatieve technologieën op het gebied van industriële elektrificatie in de waardenketens van het industriecluster Rotterdam-Moerdijk. Dit doen we door het bieden van unieke kennis, ondersteuning en technische faciliteiten om innovatieve technologieën marktrijp te maken.

Het Fieldlab Industrial Electrification is een initiatief van Deltalinqs, FME, InnovationQuarter, Port of Rotterdam en TNO. Het initiatief wordt sterk ondersteund door de gemeente Rotterdam en de provincie Zuid-Holland.

Aanmelden

Event details

Datum, tijd, plaats: Feb 10, 2021, 09:30 AM - 12:30 PM, Online
Kosten: Gratis
Doelgroep: Bedrijven en organisaties die belang hebben bij verduurzaming van de procesindustrie. Dit kunnen bijvoorbeeld zijn: eindgebruikers die hun processen (gedeeltelijk) willen elektrificeren, energiebedrijven die nieuwe diensten willen testen, technologiebedrijven die hun innovatie in de praktijk of anderszins willen demonstreren.
Website: www.fieldlabindustrieleelektrificatie.nl/