Global LIFI conference

27 jun 2023
Beurs
Conference Center High Tech Campus 1-E, The Strip, 09:00 - 17:15
Smart Industry

LiFi is een draadloze communicatietechnologie die gebruik maakt van licht om gegevens en positie tussen apparaten te verzenden. Qua eindgebruik is de technologie vergelijkbaar met Wi-Fi, maar gebruikt licht om gegevens over te brengen in plaats van radiofrequentie.

Licht als gegevensportal

Door licht te gebruiken om gegevens over te brengen, biedt LiFi verschillende voordelen, met name een kanaal met een grotere bandbreedte, de mogelijkheid om veilig te functioneren in gebieden die anders gevoelig zijn voor elektromagnetische interferentie (bv. vliegtuigcabines, ziekenhuizen, het leger), en het bieden van een hogere transmissiesnelheid en een lage latentie.

Het is interessant te beseffen dat lichten die kantoren, huizen, auto's, fabrieken, onze straten en meer locaties verlichten, ons ook kunnen verbinden met gegevens en zo de groeiende vraag naar connectiviteit en snelheid voeden.

Kennis en ervaringen delen

Op deze conferentie zullen professionals van over de hele wereld samenkomen om toepassingen, ideeën, nieuwe ontwikkelingen en manieren om LiFi te integreren in diensten, zowel voor consumenten als professionals, te delen.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Marktontwikkeling

  • De rol van chipsetfabrikanten, elektrische aannemers, systeemintegratoren en de telecom/datacomindustrie (inclusief 5G).

  • Toepassingen voor Gezondheidszorg, Militair, Onderwijs, Industrie 4.0 / Smart Manufacturing, Automotive, Luchtvaart (in-flight entertaiment), Virtual Reality / Mixed reality, Retail, Thuis, Kantoor, Musea en Ruimtevaart.

  • Standaardisatie

  • Beveiliging

Aanmelden

Event details

Datum, tijd, plaats: 27 jun 2023, 09:00 - 17:15, Conference Center High Tech Campus 1-E, The Strip
Doelgroep: Business Development, Innovation staff, developers and management
Website: lifi.jakajima.eu/

Andere events