Integrale robotica: hoe pak je dat aan?

Sep 15, 2021
Training
AWL Techniek, Keplerstraat 5, Harderwijk, 03:00 PM - 06:00 PM
Smart Industry

Tijdens deze workshop leer je meer over de stappen die je neemt om je productieproces te robotiseren. Welke afwegingen maak je voor het inrichten van je organisatie? En hoe neem je je mensen daarin mee? We presenteren een denkmodel dat je helpt om de juiste keuzes te maken. Ook inspireren we door je letterlijk mee te nemen door de Fabriek van de Toekomst van AWL en het Fieldlab Industriële Robotica.

Naast technische en financiële keuzes moet er ook gekeken worden naar de rol van medewerkers als je gaat robotiseren. Bij robotisering draait het tenslotte ook om een andere taakstelling van mensen. Betrokkenheid van medewerkers is daarbij cruciaal.

Programma

 • Welkom
  door Regio Oost bestuurder en door Piet Mosterd van AWL

 • Workshop Integraal Robotiseren
  Rik Grasmeijer presenteert de uitdagingen van het robotiseerproces bij maakbedrijven. Aan de hand van het VIDIRE-model laat hij je kennismaken met de stappen van methodisch robotiseren. 
  door Rik Grasmeijer, projectleider Nederlands Intituut voor Industriële Robotica (NIvIR) 

 • Presentatie AWL als Fabriek van de Toekomst
  door AWL

 • Hoe kunnen FME en BOOST jou helpen?
  door Sjoerd Keijser, Business Development Manager Oost bij FME

 • Rondleiding door AWL en Fieldlab Industrial Robotics

 • Naborrelen

VIDRE-model

Het VIDIRE-model is een cyclus die bestaat uit zes fases. Elke onderneming die wilt robotiseren moet al deze fases doorlopen. Deze zijn cruciaal om het gewenste resultaat te behalen. Elke fase van het VIDIRE-model bestaat uit vier aspecten: theorie, methodes, case en proefopstelling.

Aanmelden

Event details

Datum, tijd, plaats: Sep 15, 2021, 03:00 PM - 06:00 PM, AWL Techniek, Keplerstraat 5, Harderwijk

Andere events