Kickoff eerste Duits-Nederlandse Fieldlab

Jan 21, 2021
Bijeenkomst
Online, 03:00 PM - 04:30 PM
Exporteren en nieuwe markten aanboren

Op 21 januari wordt tussen 15:00 – 16:30 het eerste Duits-Nederlandse Fieldlab “Artificial Intelligence for Digital Twins (AI4DT)“ officieel geopend door Martijn van Gruijthuijsen (Gedeputeerde Economie, Kennis en Talentontwikkeling bij Provincie Noord-Brabant) en collega Staatssecretaris Katrin Schütz van Baden-Württemberg. Download hier de uitnodiging.  

Wij nodigen u van harte uit om hierbij digitaal aanwezig te zijn!

Het Fieldlab “Artificial Intelligence for Digital Twins (AI4DT)“ is de start van een nieuw Nederlandse-Duits netwerk van Fieldlabs voor het mkb en is tot stand gekomen door intensieve samenwerking tussen:

·       Landelijk bureau Smart Industry,

·       Fraunhofer Institut für Produktiontechnik und Automatisierung- Stuttgart,

·       Steinbeis Transferzentrum für Industrie 4.0 und Digitalisierung, 

·       Brainport Industries Coöperatie U.A.,

·       Fieldlabs en onderwijsinstellingen op de Brainport Industrie Campus,

·       Ministerie für Wirtschaft, Arbeit und Wohnungsbau en de

·       Provincie Noord-Brabant.

Door de krachten te bundelen en slim van elkaars faciliteiten, kennis en ervaringen in Duitsland en Nederland gebruik te maken, krijgen mkb'ers laagdrempelig toegang en hulp bij het ontwerpen en slim toepassen van Artificial Intelligence en Digital Twin technologieën.

Verbinding tussen echte en virtuele wereld

Digital Twins zijn virtuele simulaties van echte productiemachines, producten of systemen, inclusief hun eigenschappen, gedragingen en toestand. Digital Twins verbinden de virtuele wereld met de echte wereld. Datawetenschappers en IT-professionals kunnen Digital Twins gebruiken om test- en onderhoudsimulaties uit te voeren voordat daadwerkelijke apparaten en processen worden gebouwd en geïmplementeerd. Door Digital Twins te koppelen aan real-time informatie met Artificial Intelligence kunnen machines, producten en systemen sneller én beter geoptimaliseerd worden. Er is een productiviteitsverbetering tot wel 25% mogelijk.

Laagdrempelige toegang voor mkb

Mkb'ers hebben bij het design en de toepassing van Artificial Intelligence en Digital Twins veel vragen en onzekerheden als het gaat om bijvoorbeeld: nieuwe business modellen, technologie, veiligheid, software, integratie in processen en vaardigheden van medewerkers. Deze onderwerpen vormen een enorme drempel bij het implementeren van nieuwe technologie en het realiseren van het daaraan verbonden potentieel. Dit is precies waarin het Fieldlab gaat voorzien.

Investeren en versnellen om koppositie te behouden

De adoptie van nieuwe technologieën als Digital Twins en Artificial Intelligence door het mkb is van groot belang om onze koppositie in de wereld op de lange termijn te kunnen behouden. Het is een essentiële voorwaarde om in de toekomst digitaal goed samen te werken in open innovatie en (internationale) supply chains. Zowel Brabant als Baden-Württemberg zijn belangrijke motoren van de Europese economie en het is van belang dat nu geïnvesteerd wordt om toekomstig verdienvermogen en concurrentiekracht veilig te stellen.

De opening bijwonen?

Je bent van harte uitgenodigd om digitaal aanwezig te zijn bij de opening van het eerste Duits-Nederlandse Fieldlab Artificial Intelligence for Digital Twins (AI4DT). Registreer je hier gratis of via onderstaande button. 

___________________________________________________________________________________

Am 21. Januar 2021 wird das erste deutsch-niederländische Fieldlab eröffnet. 

Verpassen Sie nicht die Chance um mehr zu erfahren über diese einzigartige Zusammenarbeit im Bereich Industrie 4.0 und registrieren Sie sich hier kostenlos! Das digitale Event bietet auch die Möglichkeit, sich mit innovativen Partnern aus beiden Ländern zu vernetzen.

Wir freuen uns auf Ihr digitales Kommen!

Vorläufiges Programm
15.00 Uhr Begrüßung und Start
15.45 Uhr Offizielle Eröffnung des Fieldlabs
15.50 Uhr Interaktive Podiumsdiskussion
16.20 Uhr Start des Matchmakings
16.30 Uhr Ende der Veranstaltung

Einladung Kickoff

Aanmelden / Anmeldung

Event details

Datum, tijd, plaats: Jan 21, 2021, 03:00 PM - 04:30 PM, Online