Masterclass additive manufacturing (3D printen) voor nieuwe mobiliteitsconcepten (automotive, luchtvaart, maritiem)

Feb 15, 2022
Masterclass
Automotive Campus, Helmond, 04:00 PM - 06:00 PM
Smart Industry

Met de elektrificatie van voer, vlieg- en vaartuigen is het integreren van functies, het realiseren van gewichtsbesparing en het integreren van elektronica van groot belang. De productietechnologie additive manufacturing (3D printen) kan hierin een prominente rol spelen.  

Tijdens de masterclass op dinsdag 15 februari 2022 willen we de mobiliteitsindustrie bekend maken met de voordelen van additive manufacturing en hoe dit kan leiden tot nieuwe concepten en producten voor voertuigen, vaartuigen en vliegtuigen. Er is extra aandacht voor ontwerpvrijheid ten behoeve van optimale functie-integratie en lichtgewicht onderdelen.  

Door in te gaan op een aantal voordelen en toepassingen in de markt, krijgt de deelnemer goed inzicht in de mogelijkheden voor zijn bedrijf. Het programma wordt aangevuld met toonaangevende praktijkvoorbeelden. In een volgende masterclass zal de ontwikkeling van batterij-pakketten en de integratie van geprinte elektronica aan de orde komen.  

Programma masterclass 15 februari 

16:00 – Introductie door Jean Pierre Heijster, program manager manufacturing and materials, RAI Automotive Industry NL 
16:10 – 3D printen met kunststof. AMcubator presenteert de specifieke voordelen, in het bijzonder functie-integratie, voor de mobilteitssector aan de hand van toonaangevende voorbeelden 
16:35 – 3D printen met metaal. Bas van de Hout van Additive Industries presenteert de trends van metaalprinten in de mobiliteitssector, waaronder prijsdalingen, massaproductie, verschillen tussen automotive t.o.v. luchtvaart en maritiem.  
17:00 – Gewichtsbesparing dankzij additive manufacturing en de opkomst van composietprinten, door RIchard Jansen van Brightlands Material Center 
17:20 – Samenvatting en mogelijke vervolgstappen, door Ruben Fokkema van Brainport Development. 
17:30 – Netwerk borrel  
18:00 Einde

Meer informatie 

Datum en tijd: Dinsdag 15 februari van 16:00 tot 18:00 

Locatie: Automotive Campus in Helmond, (Automotive Campus 30, 5708 JZ Helmond)

Aantal deelnemers: in een kleine groep van maximaal 20 professionals, zodat we de dan geldige coronamaatregelen kunnen waarborgen.

Meer masterclasses: Deze masterclass maakt onderdeel uit van een reeks masterclasses in verschillende applicatiegebieden. Kijk hier voor meer informatie.

Deze masterclass wordt mogelijk gemaakt door Brainport DevelopmentMikrocentrum - Opleiden. Ontmoeten. Ondernemen.K3D B.V.Brainport IndustriesRAI Automotive Industry NL AMcubator, MM3D, Smart Industry Hub ZuidBOM (Brabantse Ontwikkelings Maatschappij).

Aanmelden

Event details

Datum, tijd, plaats: Feb 15, 2022, 04:00 PM - 06:00 PM, Automotive Campus, Helmond
Doelgroep: Ondernemers in de maakindustrie

Andere events