Masterclass Digital Factory

Apr 16, - Jul 2, 2021
Masterclass
Online via MS Teams, 01:00 PM - 03:00 PM
Smart Industry

In een Smart Factory werken mens en machine naadloos samen. De machines worden steeds meer en vaker digitaal met elkaar verbonden waardoor ze adaptief en optimaal gebruikt kunnen worden. Hoe kunnen wij de data van de machines, materialen en producten koppelen om slim en foutloos te kunnen produceren? Ook kan deze data worden gebruikt om predictief onderhoud van de machines te realiseren en om fouten en afwijkingen te kunnen identificeren. Met grote vraag naar maatwerk, willen we graag dat de machines adaptief zijn en automatisch geconfigureerd kunnen worden.

Tijdens de Masterclass wordt er kennis gedeeld, discussie gevoerd over kunstmatige intelligentie en controle algoritmes, het nut van Digital Twins en de ontwikkeling van autonome systemen.    

Programma:  

De Masterclass bestaat uit 4 modules:  

1. Kennismaking en introductie: Van de bedrijven wordt een korte schets verwacht wat hun vraag is en waar de ambities liggen. Vanuit de kennisinstellingen en de Solution Provider zal vast een eerst inzicht gegeven worden van hun bijdragen. 

2. De kennissessie: Bayu Jayawardhana, Professor aan de Rijksuniversiteit Groningen geeft een interactieve sessie over de state-of-the-art technologieën in autonome systemen, kunstmatige intelligentie, DigitalTwin en controle algoritmes. 

3. De praktijk: Lars de Groot, Managing Director bij Demcon Industrial Systems laat een aantal praktijkvoorbeelden zien. Welke technologieën zijn breed toegankelijk, wat kan je ermee bereiken en hoe kan je stapsgewijs je fabriek steeds slimmer maken. Van voorbeelden waarmee je met heldere industrie standaarden en methodes (OEE, SPC, pareto analyse) kan meten hoe je fabriek draait tot de eerste implementaties van de state of the art technologieën die in de komende jaren steeds toegankelijker gaan worden. Daarbij komen ook Dashboards aan de orde: wat laat je waar zien, operators op de vloer hebben andere informatie nodig dan onderhoudsdienst of management maar alles is wel gebaseerd op dezelfde meet-data.  

4. Slot bijeenkomst: Afronding van de Masterclass en terugkoppeling over wat de Masterclass heeft opgeleverd voor de deelnemers.

Tijdens de Masterclass werken de deelnemers aan een eigen roadmap om ook de vervolg stap in beeld te brengen. 

Goed om te weten:  

  • De 4 modules worden online gegeven via MS Teams zolang de corona maatregelen gelden. Zodra weer mogelijk vinden de bijeenkomsten weer fysiek plaats

  • Voor een goede voorbereiding van de sprekers wordt er vooraf een Assessment of een intakegesprek afgenomen om de inhoud van de Masterclass goed af te stemmen op de vragen van de deelnemers 

  • Er is voldoende ruimte voor interactie tussen de deelnemers zodat de deelnemers ook kunnen leren van de ervaringen van collega’s

Data: 

Vrijdag 16 april van 13:00 - 15:00 uur 

Vrijdag 21 mei van 13:00 - 16:00 uur 

Vrijdag 18 juni van 13:00 - 16:00 uur 

Vrijdag 2 juli van 13:00 - 15:00 uur 

Kosten:

Deelname aan de Masterclass is kosteloos. 

Doelgroep:

Noordelijke productiebedrijven uit de maak- en procesindustrie. Op basis van je inschrijving wordt er contact met je opgenomen voor een kort intakegesprek. 

Aanmelden:

Deze Masterclass is reeds gestart en je kunt je hiervoor niet meer aanmelden.

Neem contact met mij op

Event details

Datum, tijd, plaats: Apr 16, - Jul 2, 2021, 01:00 PM - 03:00 PM, Online via MS Teams
Kosten: Kosteloos
Doelgroep: Noordelijke productiebedrijven uit de maak- en procesindustrie.

Contactpersoon

Voor vragen, of meer informatie, neem vrijblijvend contact op met:

Foto contactpersoon
Naam: Ineke van de Ven
Functie: Project Manager | Bureau Manager
Tel: 0612911828
E-mail: inekevandeven@sih-noord.nl

Andere events