Masterclass Proces Control | Digital Twinning

Oct 14, - Dec 2, 2021
Masterclass
Online via MS Teams en op fysieke locaties, 03:00 PM - 05:00 PM
Smart Industry

Deze Masterclass is verschoven naar begin 2022. Indien je je aanmeldt, houden wij je tijdig op de hoogte van de nieuwe startdata. 

Om bedrijfsprestaties in de productiesector te verbeteren en een efficiëntieslag te maken, worden de virtuele en fysieke realiteit steeds dichter met elkaar verbonden: Digital Twinning. Tijdens deze Masterclass nemen we je in vijf dagdelen mee in de achtergronden en huidige ontwikkelingen op het gebied van Proces Control en de rol van Digital Twinning daarbij. Je wordt geïnspireerd aan de hand van praktijkvoorbeelden en geholpen om direct in je eigen bedrijf stappen te zetten.

Programma:  

De Masterclass bestaat uit 5 modules:  

1. Introductie: kennismaking en delen van individuele cases
2. Kennissessie: de RUG en NLH Stenden delen de nieuwste methodieken en generieke architecturen van Proces Control en Digital Twinning.
3. Praktijksessie: Fokker en de NLR delen hun ervaring over het project Luxovius, een geautomatiseerd productieproces voor thermoplastisch composiet. 
4. Oefenen: Samen met het team van Arkoni gaat u aan de slag met het bouwen van een Digital Twin
5. Slotbijeenkomst: Evaluatie en roadmap maken voor je organisatie om zo de vervolgstappen in beeld te brengen. 

Aan dit programma werken mee: Erik Baalbergen (Fokker/NLR), Arkoni, Wilbert van der Eijnden (NHL Stenden) en Jan Post (RUG). De Masterclass staat onder begeleiding van André Harmens (SIH-Noord partner IBDO). 

Goed om te weten:  

  • De Masterclass is gericht op Noordelijke productiebedrijven uit de maak- en procesindustrie.

  • De eerste module wordt online gegeven via MS Teams. Indien het binnen de kaders van de Coronamaatregelen mogelijk is, zullen de laatste 3 modules fysiek plaats vinden. Je ontvangt uiterlijk een week voor aanvang van de eerste module alle nadere details. De datum van de vijfde bijeenkomst is op dit moment nog niet bekend.

  • Voor een goede voorbereiding van de sprekers wordt er vooraf een Assessment of een intakegesprek afgenomen om de inhoud van de Masterclass goed af te stemmen op de vragen van de deelnemers. 

  • Er is voldoende ruimte voor interactie tussen de deelnemers, zodat de deelnemers ook kunnen leren van de ervaringen van collega’s.

Aanmelden

Event details

Datum, tijd, plaats: Oct 14, - Dec 2, 2021, 03:00 PM - 05:00 PM, Online via MS Teams en op fysieke locaties
Kosten: Deelname aan de Masterclass is kosteloos voor Noordelijke bedrijven uit de proces- en maakindustrie. Dit wordt mogelijk gemaakt door de inzet van tijd en kennis vanuit de partners van SIH-Noord en financiële ondersteuning van SNN/EFRO, de drie noordelijke Provincies en EZK.
Doelgroep: Noordelijke productiebedrijven uit de maak- en procesindustrie. Op basis van je inschrijving wordt er contact met je opgenomen voor een kort intakegesprek. 

Contactpersoon

Voor vragen, of meer informatie, neem vrijblijvend contact op met:

Foto contactpersoon
Naam: Ineke van de Ven
Functie: Project Manager | Bureau Manager
Tel: 0612911828
E-mail: inekevandeven@sih-noord.nl

Andere events