Masterclass Smart People / Smart Industry

1 jun 2023
Workshop
10:00 - 16:30
Smart Industry

Vakmanschap en beschikbare arbeidskrachten wordt schaarser . De nieuwe technologie in deze 4e industriële revolutie biedt kansen. De uitdaging waar bedrijven voor staan is door slim gebruik te maken van nieuwe technologie, vakmanschap te binden en te verrijken en daarmee de productiviteit te verhogen.  Juist dat komt aan bod in deze Masterclass.

In een slimme fabriek moet ook slim worden gewerkt.

Nieuwe mensgericht technologie verhoogt de productiviteit en verbetert de werkomstandigheden. Het verbeterpotentieel is ongekend. Mensen maken in de Smart Factory het verschil, maar hun rol verandert wel. Er zijn andere spelregels nodig om een lerende organisatie te kunnen worden. Hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat de mensen die je nodig hebt, bij jullie willen (blijven) werken?

Door de inzichten uit de Masterclass kun je die vertalen in een toekomstvisie voor het bedrijf qua personeel: Welke stappen ga je zetten om je medewerkers de competenties te laten ontwikkelen voor de functies van de toekomst?  Welke stappen ga je zetten om met je medewerkers de nieuw technologie te omarmen?

Wie haalt het meeste uit deze Masterclass?

Ben je van de afdeling HRM of leidinggevende op de afdeling Operations binnen een bedrijf in de maak- of procesindustrie in het Noorden? Dan is dit zeker wat voor jou!

Deze Masterclass is geknipt voor bedrijven in de industrie die kennis willen opdoen, ervaringen willen delen en aan de slag willen op het gebied van medewerkers in combinatie met “industrie 4.0”. Wat zijn bijvoorbeeld de competenties van de toekomst? Als jij wil weten wat de belangrijkste uitdagingen op het gebied van medewerkers en nieuwe technologie zijn in deze 4e industriële revolutie, dan is deze Masterclass een goede keuze.

Een Masterclass met een doel

Na deze Masterclass serie heb je inzichtelijk hoe je ervoor staat op gebied van Smart Industry. We laten je zien hoe je hierin verdere stappen kunt nemen. Er kan al heel veel op gebied van Smart Industry, in deze Masterclass ga je uitvinden welke nieuwe technieken voor jou interessant zijn en welke mogelijke impact ze hebben op de organisatie. En het belangrijkste; hoe krijg je je medewerkers mee? Hoe krijg je ze in de stand dat ze open staan voor nieuwe ontwikkelingen?

Programma

  • Smart Working en de techniek - Wat zijn de nieuwe fysieke technologieën van industrie 4.0 en welke technologieën gaan het werk van uw medewerkers veranderen? Door Mark Peters van IJssel.

  • Smart Working en de organisatie - Wat zijn de nieuwe technologieën die meer betrekking hebben op organisatie, informatiestromen en administratie gekoppeld aan de productie? Slimme tools van industrie 4.0 en welke technologieën gaan het werk van uw medewerkers veranderen. Door Marco van Pijkeren van Nimble.

  • Smart Working en de competenties van de toekomst - Wat zijn de competenties die straks nodig zijn in je bedrijf? Welke competenties worden belangrijker door de verdere digitalisering? Welke technieken worden belangrijker en hoe ver is mijn bedrijf daarin qua opleiding en scholing? Deze vragen komen allemaal aan bod, geleid door Marike Peterzon van de Hanze Hogeschool.

  • Smart Working en de toekomstvisie - Het gaat hier om competenties x techniek – wat zijn de banen van de toekomst? Door Mark PetersMarco van Pijkeren en Marike Peterzon.

Goed om te weten

Voor een goede voorbereiding is bij voorkeur vooraf het SIH Assessment afgenomen. Anders wordt er van tevoren contact gezocht om de Masterclass goed af te stemmen op de vragen van de deelnemers

Er zal voldoende ruimte zijn voor interactie tussen de deelnemers zodat de deelnemers ook kunnen leren van de ervaringen van collega’s.

Aanmelden

Event details

Datum, tijd, plaats: 1 jun 2023, 10:00 - 16:30,
Doelgroep: HRM managers en Productie leidinggevenden van Noordelijke productiebedrijven uit de maak- en procesindustrie.
Website: sih-noord.nl/agenda/masterclass-smart-people-smart-industry/

Andere events