Masterclass Smart Working

Apr 21, - Jul 7, 2021
Masterclass
Online via MS Teams, 03:00 PM - 05:00 PM
Smart Industry

Medewerkers en Industrie 4.0 technologie 

Vakmanschap wordt schaarser en nieuwe technologie in deze 4e industriële revolutie biedt kansen. De uitdaging waar bedrijven voor staan is door slim gebruik te maken van nieuwe technologie, vakmanschap te binden en te verrijken en daarmee de productiviteit te verhogen.

In een slimme fabriek wordt natuurlijk ook slim gewerkt. Nieuwe mensgericht technologie verhoogt de productiviteit en verbetert de werkomstandigheden. Het verbeter potentieel is ongekend. Mensen maken in de Smart Factory het verschil, hun rol verandert echter wel. Er zijn andere spelregels nodig om een lerende organisatie te kunnen worden. Hoe zorg je er nou voor dat de mensen die nodig zijn om dit te realiseren bij je willen (blijven) werken?

Programma:  

De Masterclass bestaat uit 5 modules:  

1.  Kennismaking en introductie: Wat zijn de belangrijkste uitdagingen op het gebied van medewerkers en nieuwe technologie in deze 4e industriële revolutie?

2. Praktijk-kennissessie "Wat zijn de nieuwe technologieën van industrie 4.0 en welke technologieën gaan het werk van uw medewerkers veranderen?", door Mark Peters, Innovatieversneller Smart Industry bij van IJssel Technologies.

3. Praktijk-kennissessie: “Wat zijn de competenties die straks nodig zijn”, door Marike Peterzon, Onderzoeker bij de Hanzehogeschool. Wat zijn de competenties in je bedrijf en welke competenties worden belangrijker. Welke technieken worden belangrijker en hoe ver is mijn bedrijf daarin?

4. Competenties en techniek – wat zijn de banen van de toekomst? Hoe kunnen mijn medewerkers omgeschoold worden? 

5. Slotbijeenkomst: Inzichten in de competentie roadmap van je organisatie. Welke stappen ga je zetten om je medewerkers de competenties te laten ontwikkelen voor de functies van de toekomst? Welke stappen ga je zetten om met je medewerkers de nieuw technologie te omarmen?

Goed om te weten:  

  • De duur van een module is 2 uur 

  • De 5 modules worden online gegeven via MS Teams zolang de corona maatregelen gelden. Zodra weer mogelijk vinden de bijeenkomsten weer fysiek plaats

  • Voor een goede voorbereiding van de sprekers wordt er vooraf een intakegesprek afgenomen om de inhoud van de Masterclass goed af te stemmen op de vragen van de deelnemers 

  • Er is voldoende ruimte voor interactie tussen de deelnemers zodat de deelnemers ook kunnen leren van de ervaringen van collega’s

  • Maximaal 10 bedrijven, bij voorkeur 2 personen per bedrijf

Data: 

Woensdag 21 april van 15:00 - 17:00 uur

Woensdag 19 mei van 15:00 - 17:00 uur

Woensdag 2 juni van 15:00 - 17:00 uur

Woensdag 16 juni van 15:00 - 17:00 uur

Woensdag 7 juli van 15:00 - 17:00 uur 

Kosten: Deelname aan de Masterclass is gratis. 

Doelgroep:

Noordelijke productiebedrijven uit de maak- en procesindustrie. Op basis van je inschrijving wordt er contact met je opgenomen voor een kort intakegesprek. 

Aanmelden:

Deze Masterclass is reeds gestart en je kunt je hiervoor niet meer aanmelden.

Neem contact met mij op

Event details

Datum, tijd, plaats: Apr 21, - Jul 7, 2021, 03:00 PM - 05:00 PM, Online via MS Teams

Andere events