Nederland Maakt 2022

28 sep 2022
Beurs
de Basiliek in Veenendaal, 13:30 - 20:30
Smart Industry

Nederland Maakt is een ketenevenement dat bedoeld is om te inspireren en te motiveren om morgen al praktisch aan de slag te gaan. Om meer kansen te signaleren, deze te verzilveren en slimmer samen te werken in de keten. Natuurlijk is er ook volop gelegenheid om je eigen netwerk te versterken.

We zijn de afgelopen twee jaar geconfronteerd met plotselinge en heftige gebeurtenissen die een groot disruptief effect hebben. Afhankelijkheden van materiaal en brandstof en daarmee gepaard gaande sterk verhoogde prijzen, maar ook een schrijnend tekort aan personeel zijn slechts enkele voorbeelden van hoe deze disrupties van invloed zijn.

 De nieuw ontstane situatie heeft ons ook aan het denken gezet en biedt kansen! Wat zal er allemaal versneld mogelijk zijn nu de omstandigheden ons ertoe dwingen? Welke kansen ga jij benutten? Wat heb je daarvoor nodig?

Sprekers

  • Dagvoorzitter Arko van Brakel is ondernemer pur sang, inspirator en bestseller auteur. Hij leert zijn publiek om talenten, competenties en gedachten op de juiste manier in te zetten en hierdoor adequaat te reageren op innovaties, disrupties en veranderingen die de wereld nodig heeft. De wereld is niet maakbaar – keuzes, gedrag en reacties van individuen, teams en organisaties wel.

  • Patrick van Veen is gedragsbioloog. In die functie adviseert hij ondernemingen en probeert hij mensen iets te leren over ons oergedrag. Vanuit zijn bedrijf ‘Apemanagement’ doet hij onderzoek bij chimpansees en gorilla’s naar de biologische drijfveren van samenwerken en de complexiteit van communicatie en vertaalt dit naar de mensenwereld.

  • Henk Akkermans, professor aan de Universiteit van Tilburg, voert onderzoek uit naar de vraag hoe inter-organisatorische toeleveringsketens en netwerken, waar geen enkele partij de volledige controle uitoefent, toch hun gedrag effectief kunnen coördineren. Hij is fundamenteel geïnteresseerd in de interacties tussen de werkvloeroperatie en de klantvraag, en in de rollen die managementinformatie en cognitieve beperkingen in de besluitvorming daarbij spelen. 

  • Ruud Veltenaar is filosoof, toekomstdenker, spreker, schrijver en als Faculty Member verbonden aan het Strategic Leadership Programma bij Nyenrode. Ruud spreekt, schrijft en doceert over een wereld in transitie naar een volgende fase in onze beschaving en verschaft daarmee duidelijkheid over de toekomst en hoop op een betere wereld. Wat zijn de meest vitale ideeën en oplossingen voor de wereld van morgen en hoe kun jij bijdragen aan een betere wereld, zowel in je werk als thuis aan de ontbijttafel.

Ontvangst met koffie, thee en iets lekkers

Start plenair

Welkom door dagvoorzitter – tevens ondernemer, schrijver en spreker op gebied van disruptie en innovatie - Arko van Brakel en introductie op het thema.

Daarna gedragsbioloog Patrick van Veen. Vanuit zijn bedrijf ‘Apemanagement’ doet hij onderzoek bij chimpansees en gorilla’s naar de biologische drijfveren van samenwerken en de complexiteit van communicatie en vertaalt dit naar de mensenwereld.

Henk Akkermans – professor universiteit van Tilburg en directeur World Class Maintenance praat over supply chain management. Een duurzame relatie met je klanten, vernieuwde businessmodellen en het verminderen van afhankelijkheden.

Netwerkpauze

Break-out sessies

  • Human Capital: zijn jouw medewerkers klaar voor morgen?

  • Energie: over de uitdagingen van vandaag

  • Cybersecurity: veilig nu en in de toekomst

  • Digitalisering van het ‘Maakbedrijf van Morgen’

  • Arbeidsproductiviteit in relatie tot technologie

Key note plenair

Als filosoof, toekomstdenker en inspirator van transformatie biedt key note spreker Ruud Veltenaar duidelijkheid over de toekomst en hoop op een betere wereld. De ecologische en sociale crisis heeft samen met COVID-19 op schrijnende wijze duidelijk gemaakt dat onze huidige manier van leven niet aansluit op onze visie.

Netwerkborrel

Netwerkdiner

Aanmelden

Event details

Datum, tijd, plaats: 28 sep 2022, 13:30 - 20:30, de Basiliek in Veenendaal
Website: www.nevat.nl/nlmaakt

Andere events