ROS Training @Robohouse Delft

Aug 20 - Aug 21
training
Robohouse, Julianalaan 67a, 2628BC Delft
Smart Industry

Het modulaire ontwerp van ROS (Robot Operating System) maakt het misschien wel de meest gebruikte software stack voor robotontwikkelaars.

Software ontwikkeld met ROS-tools wordt steeds vaker gebruikt voor toepassingen zoals robotmanipulatoren, servicerobots, drones, autonome auto’s, enz. In deze tweedaagse training leren deelnemers met geen tot geen enkele basiskennis van ROS de vaardigheden en competenties om ROS-gebaseerde softwareoplossingen te configureren en te gebruiken.

TRAINING TOPICS

Deze cursus is ontworpen door de ROS-experts van FH Aken en maakt deel uit van het ROSIN-project. In deze 2-daagse cursus zullen docenten van de TU Delft je de basisbeginselen van ROS-Industrial bijbrengen. Je werkt hands-on sessies uit in simulatie en op de echte robots en leert er meer over:

ROS File system

ROS Tools (RVIZ, RQT)

ROS Communication (Topics, Services and Actions)

Transformations (TF)

Robot Modelling (URDF)

Afhankelijk van de interesse van de deelnemers zullen we ook enkele van de volgende onderwerpen behandelen:

Object Detection and Recognition

Manipulation (MoveIt!)

Localisation (AMCL & Gmapping)

Navigation (move_base)

Simulation (Gazebo)

Na deze training moet de deelnemer in staat zijn om basis ROS-software te ontwerpen en weten waar nuttige informatie te vinden in het ROS-ecosysteem.

REGISTRATIE

De training staat open voor iedereen die geïnteresseerd is in het programmeren van robots met ROS. Deelnemers moeten een basiskennis hebben van programmeren (bij voorkeur python), en enige kennis van Linux is nuttig. Deze cursus wordt gegeven in het Nederlands of Engels (afhankelijk van de behoefte). Kosten € 500,- ex btw. Aanmelden via RoboHouse.

Aanmelden via deze link

Event details

Datum, tijd, plaats: August 20, 2020, Robohouse, Julianalaan 67a, 2628BC Delft
Kosten: € 500,- ex btw
Website: robovalley.com/activities/courses/course/robot-operating-system-ros/