37. Chip Integration Technology Centre

Chips zorgen voor wereldwijde innovatie. Zonder chips kunnen we niet leven in ‘slimme’ huizen, rijden in zelfrijdende auto’s of communiceren via het 5G-netwerk. CITC implementeert de chiptechnologie die noodzakelijk is om de maatschappelijke uitdagingen van de 21e eeuw het hoofd te bieden.

Een nieuwe generatie chips
Op dit moment zijn de mogelijkheden van chips beperkt tot berekenen, meten of communiceren. Daarom wordt bij het CITC een nieuwe generatie chips ontworpen: geïntegreerde chips. Door integratie van verschillende modules en functies in één verpakking, kunnen chips op nieuwe manieren gebruikt worden. Chiptechnologie bracht ons tot vandaag, de mogelijkheden van morgen zijn spectaculair. Een slimme samenleving was nog nooit zo dichtbij.

  • Locatie: Nijmegen
  • Transformaties: Connected Factories
  • Partners:BC SEMI NL, Novio Tech Campus, TNO, Ampleon, Nexperia, NXP, Hogeschool Arnhem en Nijmegen, Radboud Universiteit Nijmegen, TU Delft, TU Eindhoven, Universiteit Twente, Gemeente Nijmegen, Provincie Gelderland, Ministerie van Economische Zaken en Klimaat.
  • Jaar: 2018
  • Website: www.citc-netherlands.com
  • Contactpersoon:
    Barry Peet, barry.peet@bcsemi.nl

Brug naar de toekomst

Een andere uitdaging van de Nederlandse halfgeleiderindustrie is het omzetten van academische kennis naar marktklare producten. Het verschil is groot tussen een PhD’er die in vier jaar tijd één prototype bouwt en een multinational die dit op een schaal van miljoenen doet. Dit gat wordt ook wel de ‘Valley of Death’ genoemd. CITC is een open innovatiecentrum waar kennisinstituten en bedrijven hun kennis delen, een plek waar academisch onderzoek leidt tot technologische innovaties. Zo creëert CITC een ‘Bridge tot the Future’, in plaats van een ‘Valley of Death’ en worden academische resultaten omgezet naar marktklare concepten.

Menselijk kapitaal

De halfgeleiderindustrie wordt uitgedaagd menselijk kapitaal aan te trekken. CITC wordt een centrum waar nieuw talent zicht kan ontwikkelen. Studenten krijgen de kans bij te dragen aan vraagstukken rond Chip Integratie, terwijl zij ervaring opdoen in verschillende aspecten van de chipindustrie. Naast strategisch denken, moeten er ‘dingen gedaan en gemaakt’ worden. Dit resulteert in verschillende activiteiten voor universitaire, hbo-en mbo-studenten. Niet alleen uit Nijmegen of Nederland, maar wereldwijd. CITC is een educatiecentrum én magneet voor menselijk kapitaal, voor alle niveaus van onderwijs en alle nationaliteiten.