Ondersteuning & advies

Assessment: hoe smart is uw fabriek?

Het Noord-Nederlandse Fieldlab Region of Smart Factories (RoSF) ontwikkelde een test die de basis vormt van de Nationale Smart Industry Assessment die op het Jaarevent 2019 werd gelanceerd. Met deze test kunnen productiebedrijven uit de maak- en procesindustrie vaststellen waar ze staan en welke stappen ze nog kunnen zetten op weg naar een Smart Factory.

Naar de Smart Industry Assessment Tool

Cyber Security Scan

Met deze scan krijgen MKB-ers in de maakindustrie inzicht in de cyberveiligheid van de organisatie en adviezen en tips om deze te beschermen tegen cyberdreigingen. De scan geeft gericht advies op drie belangrijke onderwerpen die kunnen helpen om de digitale weerbaarheid van de organisatie te vergroten, namelijk organisatie en management, interactie met systemen en technologie.

Doe de Cyber Security Scan

Advieslijn: specialisten staan voor u klaar

Voor informatie, advies, klankbord, en suggesties voor nuttige contacten kunt u altijd bellen met de Smart Industry Informatie en Advieslijn. Een team van gespecialiseerde consultants staat voor u klaar.

Bel 088 585 22 25

 

Opleidingen Smart Industry: spijker uw vaardigheden bij

De slimme technologie van de Smart Industry ontwikkelt zich zo snel dat bedrijven en medewerkers zich continu moeten aanpassen en hun vaardigheden moeten bijspijkeren. Binnen uw bedrijf kunnen uw medewerkers dankzij een sterke leercultuur actief meewerken om de productiviteit te verbeteren en nieuwe businesskansen te creëren.

Bij een Fieldlab

Het ontwikkelen van vaardigheden vormt een integraal onderdeel van alle Fieldlabs. Praktijkleren staat hierbij centraal. Hiervan zijn al goede voorbeelden:

  • Het Field Lab Smart Maintenance Techport zet modules op voor medewerkers uit de maakindustrie, gericht op ontwikkeling in Smart Maintenance (sensoriek, data analyse) en beoogde zij-instromers met oog voor zowel hard- als softskills.
  • Het Fieldlab Industrial Robotics zet zich in om vakmensen op te leiden om gerobotiseerde machines (door) te ontwikkelen, besturen, programmeren en bedienen.

Vind een fieldlab in uw buurt

Bij een onderwijsinstelling

De afgelopen jaren hebben een flink aantal mbo- en hbo-instellingen en universiteiten hun opleidingsaanbod aangepast en nieuwe opleidingen opgezet:

Subsidies Smart Industry

Het programmabureau van Smart Industry adviseert u graag over de mogelijkheden en procedures:

  • Er bestaan nationale regelingen zoals onder meer de MIT (Mkb-innovatiestimulering Regio en Topsectoren) en de WBSO (Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk).
  • De InnovatiePrestatieContracten (IPC) subsidiëren samenwerkende mkb-ondernemingen in dezelfde regio, keten of branche die een meerjarig innovatietraject uitvoeren, en passen daardoor goed bij Smart Industry Innovatieprojecten.
  • Op internationaal vlak is er onder meer Horizon 2020, het onderzoeks- en innovatieprogramma van de EU.

De Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO) houdt een handig overzicht bij van de subsidie- en financieringsregelingen die u kunt inzetten om uw Smart Industry ambities te ondersteunen.