Slim werken (Smart working)

Bij slim werken helpt de technologie om zware, vieze en gevaarlijke klussen lichter, schoner en veiliger te maken, of om complexe handelingen foutloos uit te voeren. Slimmer werken betekent ook leven-lang leren om nieuwe digitale technieken te leren begrijpen en te leren hoe ze worden toegepast.

Principe smart working

Slim werken houdt in dat werknemers maximaal worden ondersteund door technologie die ze begrijpen en waarvoor ze, indien nodig, training hebben gehad en die ze productiever maakt en gezond houdt tot aan hun pensionering toe.

Technologie smart working

Denken we aan mensgerichte technologie, dan gaat het bijvoorbeeld over exoskeletten en cobots die zware, vieze en gevaarlijke klussen lichter, schoner en veiliger maken en aan ondersteuning met Augmented Reality en Virtual Reality om complexe handeling foutloos uit te voeren. Of aan robots en machines die intuïtief te bedienen zijn en hoe mensen productiever kunnen zijn als controller van processen ipv zelf alle handelingen uit te voeren.

Dankzij deze technologie zijn mensen eerder en langer inzetbaar. Het zorgt ervoor dat ze waarde in hun werk vinden en er meer lol in hebben. Tegelijk maakt het een grote arbeidsmarkt beschikbaar voor een industrie die schreeuwt om werknemers. En het maakt de bedrijven productiever en competitiever.

Wat is smart working?

  • Leven lang leren van zittende medewerkers
  • Motiveert jong en oud personeel
  • Ondersteuning door technologie
  • Mensen dankzij technologie langer inzetbaar

Alle slimme transformaties op een rij

Slim produceren
Flexibel produceren
Slimme producten
Slimme diensten
Digitale fabriek
Digitale ketens
Duurzame fabriek
Slim werken

Meer weten? Bel met de Informatie- en Advieslijn 088- 585 2225 of mail naar info@smartindustry.nl

Ga terug naar het overzicht