Concurreren met data, hoe doe je dat?!

Jun 2, 2021
Webinar
03:30 PM - 05:00 PM
Smart Industry

Overzicht op de status en planning in een fabriek geeft de mogelijkheid om te beoordelen of aanpassingen zinvol zijn. Hoe bereik je dit dieper in je toeleveranciersketen? In deze sessie krijg je handvatten over hoe je toeleveranciers meeneemt in wijzigingen en plannen of producten van jouw klant. Hoe wissel je, ketendiep, foutloos en digitaal de orders, voortgangsinformatie, productwijzigingen en productieinformatie uit? Regio Zuid heeft drie ondernemers uitgenodigd die je meenemen in de inzichten en stappen naar verdere digitalisering.

15:30 - 15:35 - Welkom door dagvoorzitter Mark Beumer en inleiding door Gerard Blom, coördinator Smart Industry Hub Zuid en programma manager van het Data Value Center - Smart Industry.

Met deze drie ondernemingen gaat onze dagvoorzitter Mark Beumer in gesprek:

MTA Group
Als je klanten bedient die het beste passen bij jouw onderneming, word je vanzelf meer concurrerend. Dit is de gedachte van waaruit MTA Group heeft deelgenomen aan het Data Readiness Program (DRP). De diverse waardevolle inzichten en lessons learned, gekregen tijdens dit programma, worden graag gedeeld met andere mkb-ondernemingen die meerwaarde met data willen realiseren.

All Tape Supplies
Snelle stappen maken naar de digitale fabriek. Dat doet All Tape Supplies door te investeren in robotisering. Met deze stap zijn ze in staat om meer volume met minder fouten te produceren. Daarnaast levert de robot zeer snel en met behoud van kwaliteit. Leer over de praktijkervaringen van All Tape Industries.

Cosun Beet Company
De voorspelbare fabriek: machines en fabrieken op 100% beschikbaarheid laten draaien. Door stap voor stap aandacht te geven aan het proces en hoe deze slim te optimaliseren en modelleren, wordt meerwaarde voor de business gerealiseerd. Van deze onderneming in de agrosector leren mkb-ondernemingen in de maakindustrie hoe Cosun met data concurrentievoordeel realiseert. Door slimmer in de keten te werken en met behulp van data verspilling voorkomen. Wil je de productie naar een excellent niveau brengen? Luister dan naar het verhaal van Cosun.

15:35 - 15:55 - Van voorspellen van marges naar strategisch investeren MTA Group bouwt aan een dashboard dat helpt de marge te voorspellen. Hiermee kan MTA Group focussen op het gericht strategisch investeren in processen, producten en diensten die het beste bij de huidige en toekomstige klanten passen. Spreker: Edgar Langen.

15:55 - 16:15 - Snellere in- en omsteltijden met no-waste en supersnelle levertijden ATS All Tape Supplies B.V. investeert in data en flexibele automatisering voor snellere in- en omsteltijden met no-waste en levertijden die vele weken sneller zijn. Spreker: J. Felipe Muñoz Mateu.

16:15 - 16:35 - Efficiënter produceren met een voorspelbare fabriek Cosun Beet Company heeft de fabriek voorspelbaarder gemaakt, zodat 100% beschikbaarheid van machines binnen bereik is gekomen en ze per saldo efficiënter produceren. Spreker: Peter van Dam.

16:35 - 16:40 - Introductie Data Value Center - Smart Industry Spreker: Gerard Blom.

16:40 - 17:00 - Rondetafelgesprek met alle gasten en interactie met publiek.

17:00 - Einde

Schrijf je in via de aanmeldlink om 2 uur van tevoren per e-mail een persoonlijke link te ontvangen.

Meedoen zonder persoonlijke kijklink?
Gebruik deze live kijklink. Deze link werkt alleen tijdens het evenement.

Alle sessies van het Smart Industry Jaarevent bekijken

Event details

Datum, tijd: Jun 2, 2021, 03:30 PM - 05:00 PM
Doelgroep: Iedereen in de Nederlandse maakindustrie

Andere events