DVC-SI Tafelgesprek: Werk aan bedrijfsdoelen met IoT en data!

Mar 26, 2021
Webinar
Online, 12:00 PM - 01:00 PM
Data & digitalisering

Hoe werk je met Internet of Things aan de juiste bedrijfsdoelen? Leer van de ervaringen van MKB onderneming AAE.

Hoe kan je met Internet of Things data verzamelen om:

  • de bezettingsgraad van machines te verbeteren
  • de doorlooptijd van processtappen te verkorten
  • de insteltijden te verbeteren
  • en zelfs volledig nieuwe diensten te ontwikkelen

Leer aan welke knoppen je kunt draaien om:

  • de kostprijs te verlagen
  • de lever(tijd)betrouwbaarheid te verhogen
  • de flexibiliteit te verbeteren

AAE vertelt welke lessen zij hebben geleerd

AAE is er al concreet mee bezig. Rob Fleuren, ICT manager van AAE, neemt ons mee in de verbeterslagen die zijn bedrijf maakt. Sensoren monitoren de interne logistieke bewegingen, met deze eigen bedrijfsdata weet AAE flinke rendementsverbeteringen te realiseren. AAE is een toonaangevende machinefabrikant die met 350 mensen in Helmond werkt aan complexe technische oplossingen.

AAE werkt daarnaast samen met diverse andere MKB bedrijven uit de regio Helmond in Fieldlab 4.0 De Peel. Door krachtenbundeling kunnen de bedrijven gezamenlijk beter de uitdagingen aan om eigen bedrijfsdata te benutten en de connectivity te verbeteren.

Van Kurt Wils, Industry 4.0 projectleider bij AAE en bestuurslid van het Fieldlab, horen we tijdens ons gesprek hoe de bedrijven verder komen met voorspelbaar onderhoud,  procesverbeteringen en het aansturen van Automatic Guided Vehicles (AGV’s).

Hoe kan jouw onderneming beginnen?

Het succesvol innoveren zoals AAE dat doet is niet voor elk bedrijf een uitgemaakte zaak. Hoe integreer je jouw eigen bestaande IT- en OT-omgeving met de nieuwe mogelijkheden van IoT?

Om bedrijven te helpen innoveren op het gebied van IoT, heeft KPN vijf jaar geleden de Stichting Internet of Things Academy mede opgericht. Deze Academy, die aangesloten is als Skillslab bij het Smart Industry programma, heeft honderden workshops gegeven voor bedrijven en tientallen IoT-projecten begeleid van idee tot product of dienst. De workshops worden altijd i.s.m. IoT partners georganiseerd, zodat de juiste kennis altijd beschikbaar is voor de bedrijven die aan de slag willen met IoT. Jasper Kuin, directeur IoT Academy, schuift ook aan en vertelt jou hoe ook jouw onderneming effectief kan innoveren met IoT.

IoT online workshop

Speciaal voor het MKB heeft de IoT Academy een online workshop ontwikkeld waarin jij met jouw medewerkers zelf aan de slag kan. Je krijgt van tevoren een pakketje met sensoren toegestuurd. Zo kun je ontdekken en ervaren  wat sensoren voor jouw bedrijf kunnen betekenen.

Aanbieding: Om zelf de nieuwe mogelijkheden voor jouw bedrijf te ontdekken biedt het Data Value Center - Smart Industry aan 3 deelnemers van het DVC tafelgesprek de online workshop aan tegen de helft van het normale tarief!

Aanmelden DVC-SI tafelgesprek

Dit tafelgesprek is vooral bedoeld voor vertegenwoordigers uit MKB maakbedrijven, die bezig zijn met het optimaliseren van bedrijfsprocessen zoals projectleiders, werkvoorbereiders, afdelingshoofden ICT, directeur-eigenaren, etc. Wil je erbij zijn? Schrijf je dan gratis in.

Event details

Datum, tijd: Mar 26, 2021, 12:00 PM - 01:00 PM
Kosten: Gratis
Doelgroep: mkb (projectleiders, werkvoorbereiders, afdelingshoofden ICT, directeur-eigenaren, etc.)