Servitization, wat is het - en wat kan het voor jouw maakbedrijf betekenen?

Nov 4, 2021
Webinar
Online, 10:00 AM - 11:00 AM
Smart Industry

Digitalisering, veel bedrijven zijn er op een bepaalde manier mee bezig, maar wat betekent het precies voor uw onderneming? Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat het aanbieden van diensten (oftewel servitization), dé manier is om de vruchten te plukken van investeringen in digitale technologie. Maar op welke diensten zitten mijn klanten te wachten en welke technologieën heb ik hiervoor nodig?

Op deze vragen gaan we donderdag 4 november om 10:00 dieper in tijdens het eerste interactieve Webinar. Dit evenement is de eerste in een reeks kennissessies over “methodieken voor servitization” die worden georganiseerd door LIOF en Fontys Venlo, in het kader van een internationaal onderzoek i.s.m. de Universiteit Twente en de Universiteit van Cambridge. 

Het veranderingsproces naar een verdienmodel gebaseerd op diensten wordt ook wel ‘servitiseren’ genoemd. Servitiseren leidt naast stabielere omzet en betere marges ook tot meer onderscheidend vermogen en een sterkere klantbinding. Servitiseren is niet alleen het opstellen en versturen van een service contract, het gaat om de integratie van producten en services om zo een oplossing te kunnen bieden aan de klant.

Voordelen van servitiseren voor maakbedrijven

  • Stabielere omzet & betere marges;

  • Sterkere klantbinding;

  • Meer onderscheidend vermogen;

  • Hogere ROI op investeringen in digitale technologie;

  • Draagt bij aan een circulaire economie.

Hoewel er steeds meer bekend wordt over hoe het servitiseringsproces eruitziet en hoe de winstgevendhied hiermee verhoogd kan worden, blijft de organisatie in een dagelijkse setting nog onderbelicht. Daarom werken de Universiteit Twente, University of Cambridge en Fontys University of Applied Sciences samen aan een onderzoek om uit te vinden welke methodieken bedrijven kunnen hanteren om succesvol te servitiseren. Om resultaten van hoge kwaliteit en impact te realiseren, is nauwe samenwerking met bedrijven essentieel. Dit betekent dat bedrijven worden betrokken in het verzamelen van data en het terugkoppelen van de resultaten.

Waarom deelenemen?

  • Ontdek hoe je met diensten een stabielere omzet en hogere marges kunt realiseren;

  • Door ervaringen uit te wisselen leer je van - en met andere bedrijven;

  • Pas nieuwe innovatie methodieken toe op jouw unieke bedrijfscontext.

Deelname aan deze en volgende sessies is kosteloos en vraagt alleen 15 minuten tijd voor het invullen van een vragenlijst. Naast interactieve Webinars, inclusief discussie met mede participanten, organiseren we ook workshops van twee keer twee uur. In deze workshops koppelen we onderzoeksresultaten terug door ondernemers actief aan de slag te laten gaan met innovatiemethodieken. Naast het delen van kennis zullen we ook toelichten hoe de vervolgsessies eruitzien. 

Meldt je hier alvast aan voor de interactieve Webinar op donderdag 4 november. 

Voor overige vragen, of meer informatie over dit onderzoek, neem contact op met: x.stegehuis@fontys.nl

Event details

Datum, tijd: Nov 4, 2021, 10:00 AM - 11:00 AM
Kosten: Gratis
Doelgroep: Ondernemers in de maakindustrie

Andere events