Toeleveren en Uitbesteden in Smart Industry

3 jun 2021
Webinar
15:30 - 17:00
Smart Industry

De huidige ontwikkelingen in de markt, denk aan 24/7 leveringen, verkorten van keten, reshoring en circulariteit vragen om een andere manier van werken binnen de gehele supply chain. Hoe kunnen zowel machinebouwers als toeleveranciers inspelen op de kansen die deze ontwikkelingen bieden, relevant blijven en hun toegevoegde waarde maximaliseren? In deze sessie komen de toeleveranciers en hun uitbesteders in de keten zelf aan het woord.

Wat we willen laten zien is eigenlijk de hele keten, wat verandert er voor de klant als hij of zij op een digitale manier zijn orders aanlevert en wat levert dit op? Wat verandert er of betekent dit in of voor het productieproces als er meer vraag is naar maatwerk, kleinere series, dichterbij huis produceren. Als het gaat om de productie van halffabricaten ten behoeve van de eindproducent wat verwacht hij of zij dan van de toeleverancier?

15:30 - 15:35 - Welkom door Robin en Mark. 
15:35 - 15:50 - Inleiding over samenwerken in de praktijk door Martin Arens. Head of Engineering Operations bij Thales en projectleider E-PLM.

De wereld verandert in een rap tempo. Nieuw technieken zorgen voor disruptieve veranderingen. Daarom is in 2015 het Smart Industry Fieldlab "The Garden" opgericht. In het Fieldlab hebben meerdere projecten gelopen waaronder Extended - Product Lifecycle Management (E-PLM). PLM is het proces van het beheer van de volledige levenscyclus van een product, van idee via technisch ontwerp en fabricage, naar gebruik en service bij de klant in het veld. PLM integreert mensen, data, processen en bedrijfssystemen en zorgt voor een productinformatie ruggengraat voor bedrijven. Extended wil zeggen over de hele keten van bedrijven. In de inleiding wordt ingegaan op de praktijkresultaten van E-PLM.

Ook wordt de onlangs gelanceerde community "Garden of Kairos" toegelicht. Hierin werkt een team van bedrijven en kennisinstellingen uit Oost-Nederland samen aan digital transformatieonderwerpen. De nadruk ligt op de gebruikers van deze technieken en de impact hiervan op de organisatie plus de maatschappij.

15:55 - 16:10 - Toeleverancier in de keten door Guido Slump. Directeur en eigenaar Disselhorst metaal. Producent van plaatwerk voor de machinebouw, carrosseriebouw, interieurbouw en landbouw.

Disselhorst   
Disselhorst Metaal maakt al tientallen jaren perfect plaatwerk voor de machinebouw, carrosseriebouw, interieurbouw en landbouw. De goed opgeleide en ervaren medewerkers beheersen alle vakgebieden binnen de metaalbewerking. Daardoor leveren we kwalitatief hoogwaardige producten. Disselhorst Metaal kan door haar flexibiliteit en innovatie producten realiseren, die voldoen aan alle eisen, wensen en voorwaarden. Naast seriematige productie leveren ze ook kleinschalige producten ‘just in time’.

16:10 – 16:25 - Toeleveren in de keten door Paul Braakhuis. Directeur en eigenaar Braakhuis. Bewerkingen en productie van fijnmechanische delen - productie van draai- en freesdelen in kleine en grote series. 

Braakhuis  
Braakhuis is een organisatie met meer dan 40 jaar ervaring in de maakindustrie. Een organisatie gebouwd op de pijlers vakmanschap, vernuft, flexibiliteit en bovenal inzet. 

De core business wordt gevormd door de productie van draai- en freesdelen in kleine en grote series. Door de jarenlange expertise en gerichte aandacht voor kennisgroei komen zij tegemoet aan alle wensen op het gebied van bewerkingen en productie van fijnmechanische delen.

Precisiedelen: Braakhuis beschikt over de juiste productiemachines en meetapparatuur om precisiedelen te kunnen vervaardigen. Denk hierbij ook aan geconditioneerde machines en ruimtes.
Draaidelen: Door de uitgekiende aanschaf van onze draaimachines zijn wij in staat zowel kleine als grotere producten in kleine en grote series kostengunstig voor u te produceren.

16:25 – 16:40 - Eindproducent in de keten door Jeroen Slobbe. COO VMI Group.

VMI group 
VMI heeft meer dan 1600 werknemers in dienst over de hele wereld en heeft productiefaciliteiten in Nederland, Duitsland, Polen, Amerika, China en Brazilië. Dit zijn werknemers die toegewijd zijn en continu inspanning leveren in het ontwikkelen van nieuwe producten en oplossingen om aan de huidige en toekomstige behoefte te kunnen voldoen. VMI ontwikkelt, produceert, verkoopt en installeert high tech machines voor banden, rubber en blik en de farmaceutische en persoonlijke verzorgingsindustrie. VMI is een dochteronderneming van de TKH Group NV (TKH), het moederbedrijf van een internationaal opererende groep ondernemingen die zich heeft gespecialiseerd in het creëren en leveren van innovatieve systemen en netwerken voor informatie, telecommunicatie, elektrotechniek en industriële productie.

16:40 - 17:00 - Rondetafelgesprek met alle gasten en interactie met publiek.
17:00 - Einde

Schrijf je in via de aanmeldlink om 2 uur van tevoren per e-mail een persoonlijke link te ontvangen.

Meedoen zonder persoonlijke kijklink?
Gebruik deze live kijklink. Deze link werkt alleen tijdens het evenement.

Alle sessies van het Smart Industry Jaarevent bekijken

Event details

Datum, tijd: 3 jun 2021, 15:30 - 17:00
Doelgroep: Iedereen uit de Nederlandse maakindustrie

Andere events