Verdiepingssessie Tiny Machine Learning

7 jul 2022
Webinar
online, 15:00 - 16:00
Smart Industry

Is Tiny Machine Learning de oplossing voor inzet van sensortechnologie in het mkb?

Het mkb wordt vaak gewezen op de potentiële waarde van data. Meer meten en analyseren leidt tot meer inzicht en meer grip op het productieproces, de staat van de installatie, het energieverbruik en de kwaliteit van het product. Toch is de drempel voor veel mkb’ers hoog om hier volop in te stappen. Veelal worden sensorsystemen, connectiviteit en cloudmiddelen als prijzig en complex gezien en ontbreekt volgens veel bedrijven de benodigde basiskennis.

Met Tiny Machine Learning (Tiny ML) is dit allemaal niet van toepassing. Je verkleint je machine learning namelijk zodanig dat deze kunnen worden uitgevoerd op kleine edge microcontrollers (kleine chipjes) die door een batterij gevoed worden. De voordelen? Draadloos, goedkoop, veilig en eenvoudig! Zo kun je direct starten met ‘het plakken van sensoren’ op assets. Hiermee kan je voorspellend onderhoud uitvoeren waarmee je kosten bespaart en je efficiëntie verhoogt.

Use case

Techport wil met Tiny ML een loket (werkplaats) aanbieden aan mkb’ers om de drempel om waarde uit data te halen te verlagen. Zij vertellen je hier graag alles over in een online verdiepingssessie op 7 juli van 15:00 – 16:00. Hierbij delen ze onder andere de resultaten van een use case met het bedrijf Montarent en de Hogeschool van Amsterdam (HvA) waarbinnen Tiny ML wordt opgezet (zie videoverslag Innovation Tribe). Bij een succesvolle toepassing heeft Techport een referentie opgebouwd en input voor meer use cases bij misschien wel jouw bedrijf! Bekijk hoe dit werkt.

Programma

15:00 – Wat is Tiny Machine Learning: wat zijn de voor- en nadelen en wat zijn de toepassingsgebieden – door Martien Haverkamp, Tata Steel
15:15 – Waarom een Tiny Machine Werkplaats – door Just Schornagel, Techport
15:30 – Resultaten use case Montarent – door Noah le Roy, Hogeschool van Amsterdam
15:45 – Discussie met aanwezigen over follow-up en kansrijke nieuwe use cases


Andere events