De Cromvoirtse: Tijd en geld besparen dankzij Smart Industry

Metaalbedrijf De Cromvoirtse is een industrieleider in de levering van topkwaliteit plaatmetaal. Het bedrijf biedt een breed scala aan bewerkingen bestaande uit snijden, zagen, kanten en nog veel meer. De kracht van het bedrijf is razendsnel leveren, zodat alles op het juiste moment op de juiste plaats is. Het ultieme doel is een uiterst effectief productieproces, zodat de klanten zich kunnen focussen op hun eigen productieproces.

Door innovatie en automatisering is het bedrijf een voorloper in de metaalbewerkingsindustrie. Janwillem Verschuuren is één van de directeuren: “Wij willen ervoor zorgen dat de klant niet hoeft te investeren in dure machines, materiaal en mensen. Zij kunnen daardoor concurreren met grote bedrijven in de maakindustrie.”

De Cromvoirtse maakt dankbaar gebruik van de nieuwste technologieën en digitalisering. In 2012 investeerde het bedrijf in een vol automatisch magazijn met 900 palletplaatsen. Platen metaal worden op de machine gelegd. Daar worden ze gesneden en in het magazijn opgeslagen. Dat doet een robot. De restanten die overblijven worden herkend en opgeslagen. Op het moment dat weer materiaal wordt gesneden, wordt gekeken of het opgeslagen materiaal weer bruikbaar is. Het afval wordt zo tot een minimum beperkt.

Snel en arbeidsvriendelijk

De voordelen zijn volgens Verschuuren kwaliteit, snelheid en arbeidsvriendelijkheid. “Onze machines draaien 24 uur per dag. Vroeger gebeurde alles met de hand. Op maandagmorgen heb je frisse medewerkers, maar op vrijdagmiddag wordt alles zwaarder. Dan is het werk minder secuur. Alle acties die diverse keren per dag moeten worden gedaan, willen we automatiseren. Sinds 2008 ontwerpen klanten zelf een technische tekening en uploaden deze op onze website. Wij berekenen binnen twee minuten de prijs. Daarna is het product met één muisknop besteld. Vroeger kwamen klanten met tekeningen naar ons. Die moesten wij overtekenen. Dat betekent tijd en kans op fouten.”

Er bestaan echter ook nadelen. “Innovatie en verbeterprocessen kosten veel tijd. Wij moeten de platen ook kanten. Dat is het zetten van het metaal in bepaalde vormen; van bakjes tot radiatorkasten. Er is nog geen goede oplossing om dat te automatiseren. Het is wel mogelijk bij grote series, maar bij kleine aantallen is dat nog niet interessant. Het apart programmeren duurt langer dan het met de hand buigen. Wij kijken al een paar jaar naar een oplossing. Samen met de partners TNO, TU Eindhoven en KU Leuven, die wij via Smart Industry leerden kennen, komen we wel steeds dichterbij.”

Werknemers groeien mee

Dat oudere werknemers bang zijn voor hun baan omdat ze niet mee zouden kunnen komen, merkt Verschuuren niet. “Het is al moeilijk genoeg om aan mensen te komen. Ik heb niet het idee dat mensen bang zijn om hun baan te verliezen. Je merkt bij digitalisering dat mensen mee moeten met de nieuwste techniek. Mensen die al heel lang bij ons werken groeien mee. We leiden mensen op, maar oudere mensen binnenhalen en op niveau krijgen is lastig. Omscholen is vaak de enige oplossing.”

Verschuuren heeft nog wel tips voor andere ondernemers. “Innovatie en digitalisering hebben ervoor gezorgd dat wij vooroplopen op de concurrentie. Wij hebben nooit een standaardmachine gekocht. Elke machine wordt precies aangepast aan onze wensen. Wij willen gewoon alles uit de machine halen. Digitale samenwerking is ook een must. Klanten hoeven niet meer naar ons te reizen, maar sturen hun technische tekening digitaal op. Dat scheelt zoveel tijd en geld.”

Verschuuren gaat verder: “Ook de overheid kan helpen, in eerste instantie met standaardisatie. In de metaalindustrie heeft een materiaal vaak verschillende namen. Ieder bedrijf gebruikt van oudsher zijn eigen benaming. Dat zorgt voor verwarring en fouten. De overheid kan helpen bij het standaardiseren. We praten daar al over met TNO. Ten tweede faciliteren. Een machine ontwikkelen kost tijd en geld. Je bent lange tijd bezig met testen. Dat zijn extra ontwikkelkosten. Een deel daarvan zouden we graag gesubsidieerd krijgen. Wij stellen onze bevindingen daarna vrij beschikbaar voor iedereen.”

Terug naar alle voorbeeldverhalen