Advies nodig? Specialisten staan voor u klaar!

advies

Voor informatie, advies, klankbord en suggesties voor nuttige contacten kunt u contact opnemen met een van de vijf regionale Hubs. Deze Smart Industry Hubs vormen sinds begin 2018 een aanspreekpunt voor bedrijven en versterken de regionale samenwerking. De hubs organiseren regionale evenementen en wijzen ondernemers de weg naar de Fieldlabs, subsidies, opleidingen en andere faciliteiten. In de hubs zijn zowel Fieldlabs, branche- en belangenverenigingen, ontwikkelingsmaatschappijen, kennisinstellingen als strategische partners actief.

Voor veel ondernemers is het nog niet zo makkelijk om een eerste stap te zetten als het gaat om Smart Industry. Technologische ontwikkelingen gaan razendsnel en er komen veel nieuwe zaken op hen af. Voor ondernemers is het grootste knelpunt dit allemaal te absorberen en te vertalen naar kansen voor het eigen bedrijf.

Toch is het belangrijk om die eerste stap te maken. Sterker nog, hoe eerder hoe beter, want er staan veel belangen op het spel, zo blijkt uit de Smart Industry Implementatieagenda 2018-2021. Zo heeft de industrie 82% aandeel in de export van in Nederland geproduceerde goederen en vormt daarmee een belangrijke basis van ons welvaartsniveau. Vooroplopen in digitalisering door de industrie is dus cruciaal voor het bevorderen van de werkgelegenheid en de toekomstige economische groei.