Advies nodig? Specialisten staan voor u klaar!

advies

Voor informatie, advies, klankbord en suggesties voor nuttige contacten kunt u contact opnemen met een van de vijf regionale Hubs. Deze Smart Industry Hubs vormen sinds begin 2018 een aanspreekpunt voor bedrijven en versterken de regionale samenwerking. De hubs organiseren regionale evenementen en wijzen ondernemers de weg naar de Fieldlabs, subsidies, opleidingen en andere faciliteiten. In de hubs zijn zowel Fieldlabs, branche- en belangenverenigingen, ontwikkelingsmaatschappijen, kennisinstellingen als strategische partners actief.

Voor veel ondernemers is het nog niet zo makkelijk om een eerste stap te zetten als het gaat om Smart Industry. Technologische ontwikkelingen gaan razendsnel en er komen veel nieuwe zaken op hen af. Voor ondernemers is het grootste knelpunt dit allemaal te absorberen en te vertalen naar kansen voor het eigen bedrijf.

Toch is het belangrijk om die eerste stap te maken. Sterker nog, hoe eerder hoe beter, want er staan veel belangen op het spel, zo blijkt uit de Smart Industry Implementatieagenda 2018-2021. Zo heeft de industrie 82% aandeel in de export van in Nederland geproduceerde goederen en vormt daarmee een belangrijke basis van ons welvaartsniveau. Vooroplopen in digitalisering door de industrie is dus cruciaal voor het bevorderen van de werkgelegenheid en de toekomstige economische groei.


Meer diensten van hub Zuid

thumbnail

Data Readiness Program

workshop

Welke data is belangrijk? En waar vind je die data in jouw bedrijf? Ontwikkel met experts in tien weken jouw eigen realtime dashboard voor een optimaal bedrijfsrendement.

thumbnail

Innovatie Voucher - Smart Industry Hub Zuid

voucher

Met een innovatie voucher van Smart Industry Hub Zuid kun je als ondernemer laagdrempelig aan de slag met innovatie en de Smart Industry thema's in jouw MKB maakbedrijf.

thumbnail

Data Value Versnellers

voucher

Wil je als maakbedrijf stappen zetten en ontdekken hoe jij met het benutten van data productieprocessen kunt optimaliseren, producten of diensten slimmer kunt maken, of business- of verdienmodellen kunt vernieuwen?

thumbnail

FOKUS scan

assessment

Het grensoverschrijdend project Fabriek van de Toekomst stimuleert de kleine en middelgrote industrie om te innoveren in productietechnologie. Nederlandse en Vlaamse kennisinstellingen, sector- en brancheverenigingen hebben de krachten gebundeld om ondernemingen en ondernemers gereed te maken voor een gezonde toekomst in de nieuwe industriële revolutie. Het project FOKUS: Fabriek van de toekomst Ontwikkelen uit KennisbUndeling en Samenwerking, benut internationale kennis om bij ondernemingen innovatie versneld te kunnen realiseren.

thumbnail

Data Kansen Stappenplan

assessment

Het Data Value Center – Smart Industry (DVC-SI) biedt een kosteloos één-daags assessment door een data coach aan, waarmee je inzicht krijgt waar jouw bedrijf staat, welke zakelijke kansen er liggen en hoe je eerste stappen kunt zetten.

thumbnail

Data Quick Scan

assessment

Met dit gevalideerde meetinstrument verkrijgt u inzicht waar uw organisatie staat op het gebied van data.