Fieldlab Smart Maintenance Techport

Techport is recent gestart met als onderwerp: nieuwe onderhoudsmodellen, waarin voorspellingen gedaan kunnen worden over fouten en afwijkingen van lagers, rollen, pompen en motoren van fabrieksinstallaties in de procesindustrie. Data, die verzameld is met behulp van sensoren wordt geanalyseerd en gekoppeld aan informatie over de productie, planning en kwaliteit.

Het doel is om het onderhoud volledig voorspelbaar te maken en het productieproces zo in te richten dat de kosten zo laag mogelijk zijn, met zo min mogelijk energieverbruik. Om dit te kunnen realiseren richten de fieldlab partners zich onder meer op de ontwikkeling en toepassing van nieuwe sensoren, sensorbehuizingen en de betrouwbaarheid van draadloze netwerken. Vervolgens wordt met behulp van deze sensoren data van de installaties afgelezen en zal software worden ontwikkeld en ingepast om realtime data te kunnen analyseren.

Daarnaast onderzoeken partners hoe het operationele proces aan het asset management proces kan worden verbonden. Het operationele proces staat voor het maken van materiaal met goede kwaliteit, terwijl het asset management zich richt op het in stand houden van de effectiviteit en efficiëntie van de productie. In de praktijk zijn dit twee gescheiden functies, organisaties en mensen. Bij het oplossen van incidenten in productie spelen veel partijen een rol zoals operators, de storingsdienst, de technische dienst, het management en de leveranciers. De koppeling van Just-in-Time (JIT) Maintenance aan Digitalised Asset Management (DAM) is gericht op het reduceren en elimineren van menselijke fouten en wachttijden.

Het fieldlab is gevestigd in de Tata Academy en start direct met vraagstukken vanuit de industrie. Het eerste voorbeeld komt uit de Koudbandwals van Tata Steel. Hiervoor zijn 8 use cases gedefinieerd.

Het fieldlab werkt samen met fieldlab Campione, dat gericht is op 100% voorspelbare onderhoud en productie in de procesindustrie en chemiesector.

Nieuws

Meer nieuws Meer nieuws op de website van Fieldlab Smart Maintenance Techport

Projecten

Projecten overzicht

Bezoekadres

Rooswijkweg 61, 1951MH, Velsen-Noord

Contactpersonen

Voor vragen, of meer informatie, neem vrijblijvend contact op met:

Foto contactpersoon
Gerik ten Berge
gerik.berge@techport.nl
Foto contactpersoon
Henno van Horssen
henno.vanhorssen@techport.nl

Aan de slag

Ontdek ook andere smart industry fieldlabs