Skip to content

Financieel en subsidies

financieel en subsidies

Adviesgesprek

Ontdek welke kansen voor jouw organisatie te verzilveren zijn, welke stappen je kunt zetten om dit te realiseren en welke partijen (fieldlabs, adviseurs, andere ondernemers, etc.) je hierbij kunnen helpen.

Ga in gesprek over vragen als:

 • Hoe ontwikkel ik een digitale strategie die past bij mijn organisatie en hoe geef ik hier invulling aan?
 • Hoe kan ik nieuwe business modellen ontwikkelen op basis van mijn bestaande bedrijf?
 • Hoe kan ik kunstmatige intelligentie in mijn bedrijf toepassen?
 • Hoe kan ik het productieproces efficiënter inrichten?
 • Hoe kan ik de data die binnen mijn onderneming beschikbaar is op een effectieve manier benutten om klanten beter te bedienen?
smartindustry-positionering

Voucherregelingen

Met Smart Industry Vouchers krijgen ondernemers die aan de slag willen met Smart Industry een duwtje in de rug om stappen te zetten op het gebied van digitalisering en circulair ondernemen. Er zijn binnen verschillende regio's voucherregelingen beschikbaar. 

smartindustry-positionering
Om het verder digitaliseren van het bedrijf en de keten aan te moedigen, zijn verschillende financiële ondersteuningsregelingen in het leven geroepen waar de ondernemer gebruik van kan maken.

Assessment

Het Smart Industry Assessment beschrijft in detail de groei van een ‘gewoon' productiebedrijf naar een Smart Factory in negen transities. Je ziet direct waar jouw organisatie staat en welke stappen je moet zetten. Het biedt overzicht en houvast en vormt de basis voor verdere acties en investeringen.

Het assessment is kosteloos en wordt afgenomen door getrainde adviseurs. Je moet er wel voor gaan zitten. Het doorlopen van het assessment neemt vijf uur in beslag, meestal verdeeld over twee sessies, waarbij meerdere mensen van het bedrijf zijn betrokken.

smartindustry-positionering

Skills opleiding

Vanuit de Smart Makers Academy kan je verschillende leerlijnen volgen om de digitale Smart Industry skills binnen jouw bedrijf te ontwikkelen. Hierbij kan je aan de slag met digitalisering en verhoog je de arbeidsproductiviteit van jouw bedrijf. Denk hierbij aan:

 • 3D printing
 • Smart Maintenance
 • Ketensamenwerking
 • Smart & Circular construction
 • Lerende organisatie
 • Digital Twin
smartindustry-positionering

Subsidies

Er zijn veel landelijke en regionale subsidieregelingen beschikbaar waarmee je (een deel van) jouw digitaliseringsactiviteiten kan financieren. Vanuit de overheid, provincies en ontwikkelingsmaatschappijen.  Bekijk onze subsidiepagina voor een overzicht. 

smartindustry-positionering
Whitepaper

Jouw vakmensen opleiden voor de toekomst

Blijf concurreren in de toekomst met nieuwe kennis. Het (blijven) opleiden van vakmensen is essentieel. En dat vraagt om investeringen. In het whitepaper lees je waarom het nodig is om vakmensen te (blijven) bijscholen en wat daarvoor nodig is, hoe dat er in de praktijk uit kan zien en welke mogelijkheden er zijn om dat te financieren.

Uitgelicht voor whitepapers (600 x 500 px)