Smart Industry nieuws

Belangrijke ontwikkelingen in de maakindustrie


thumbnail
thumbnail

Technische Unie opent Inspiratiecentrum Smart Industry

Leren, ontwikkelen en opleiden

Smart Industry is een van de belangrijkste pijlers voor de toekomst van industriële bedrijven. In Eindhoven opent Technische Unie een 450 vierkante meter groot inspiratiecentrum over dit actuele onderwerp.

Technische Unie Industrie
thumbnail

Koninklijke Marine doet testen voor de bouw van hypermoderne schepen bij proeffabriek Techport

Smart Industry

In de zomer heeft de Koninklijke Marine testen uitgevoerd in de proeffabriek Fieldlab Smart Maintenance Techport. De Koninklijke Marine staat aan de vooravond van de bouw van een aantal grote hypermoderne schepen waarvoor het belangrijk is om zeer nauwkeurig alle specificaties op te stellen. Daarbij zijn de eisen aan ‘onderhoudbaarheid’ hoger dan vroeger en is er meer mogelijk op het vlak van condition monitoring en voorspellend onderhoud. De proeffabriek van Techport bleek voor de Koninklijke Marine een ideale omgeving om een aantal methodes uit te proberen en te testen.

Techport
thumbnail

Persbericht | Jan Post aangesteld als kwartiermaker van nieuwe Noordelijk AI-Hub

Netwerken, contacten en sparren

De regio Noord-Nederland zet de AI-hub Noord-Nederland op. Deze nieuwe netwerkorganisatie brengt bedrijven, kennisinstellingen en andere organisaties samen, die werken met Artificial Intelligence (AI). Doel is om de al bestaande samenwerkingsverbanden te verstevigen en verder uit te bouwen. Daarmee sluit de hub aan bij de ambities van Nederland om wereldwijd een sterke positie op te bouwen in de ontwikkeling en toepassing van kunstmatige intelligentie.

Smart Industry Hub Noord
thumbnail

Uniek in Nederland: Opleiding voor digitale experts in de maak- en onderhoudsindustrie

Mensen & teams

De digitalisering in de maak- en onderhoudsindustrie is in volle gang. Dat betekent dat de gevraagde kennis en vaardigheden voor onderhoudsmonteurs is veranderd. Als eerste in Nederland wordt daarom in de IJmond-regio de technische opleidingen verrijkt met Smart Maintenance.

Techport
thumbnail

Katapultweek!

Mensen & teams

Op 27 oktober wordt de eerste online Katapultweek afgetrapt door Harm Edens. Meld je aan en doe mee aan dit bijzondere event. Combineer, absorbeer, varieer en kies. Kortom, stel jouw eigen festivalprogramma samen!

Redactie Smart Industry
thumbnail

Maak kennis met mogelijkheden voor circulair ondernemen in de brabantse maakindustrie

Circulair ondernemen

Dit is jouw kans om de mogelijkheden van circulair ondernemen te verkennen. Teken in op de digitale demo Circulair Ondernemen op dinsdagmiddag 3 november 2020, tussen 15:00-17:00u. Smart Industry Hub Zuid-Nederland o.l.v. BOM organiseert deze demo samen met CIRCO. Als je de smaak te pakken heeft kun je na deze demo deelnemen aan de Circo Track voor de Brabantse Maakindustrie. Een serie van drie eendaagse workshops, verspreidt over twee maanden in december 2020 en januari 2021.

Smart Industry Hub Zuid
thumbnail

Skills-piramiden voor de competenties van jouw medewerker

Smart Industry

Aan de hand van deze skills-piramiden worden er diverse workshops georganiseerd. Deze workshops leveren per thema en per niveau (basis-expert) invulling op. Deze workshops vinden nog dit najaar plaats, houdt uw mail in de gaten!

Redactie Smart Industry
thumbnail

Grote belangstelling voor de kick-off van de Smart Industry Hub Noord-Nederland

Smart Industry

Als er een noordelijk record zou bestaan van meest bezochte webinars, dan zou die nu vast en zeker in handen zijn van de nieuwe Smart Industry Hub. Maar liefst 250 mensen volgden afgelopen vrijdag de opening die via een livestream vanuit JB Besturingstechniek in Oosterwolde werd uitgezonden.

Smart Industry Hub Noord
thumbnail

Smart Industry legt Duitse regering GAIA-X-hub in BIC voor

Ketensamenwerking

In november is de Digital-Gipfel 2020 in Jena, de jaarlijkse conferentie waar de Duitse regering samen met de wetenschap en het bedrijfsleven haar digitale strategie update. Daarbij pitcht het Smart Industry-platform, samen met TNO en Brainport Industries Campus (BIC), de Nederlandse GAIA-X-Hub. Peter van Harten geeft namens het Nederlandse platform, voor het domein ‘Industrie’, leiding aan de gesprekken hierover met het Duitse Bundesministerium für Wirtschaft und Energie (BWMI).

Link Magazine
thumbnail

In september van start: De Smart Makers Academy

Leren, ontwikkelen en opleiden

De landelijke overheid, FME en Metaalunie zetten in op digitalisering via de Smart Industry Agenda. ‘Smart Industry’ of slimme industrie is de verregaande digitalisering van apparaten, productiemiddelen, mensen en organisaties. De wereld van IT komt de wereld van OT (operational technologie) tegen.

Redactie Smart Industry