Smart Industry nieuws

Belangrijke ontwikkelingen in de maakindustrie


thumbnail
thumbnail

Nederlandse industrie investeert in digitale transformatie

Smart Industry

Als er iets is dat wij geleerd hebben van de COVID19-pandemie, dan is het dat digitalisering onmisbaar is en in het belang van verschillende sectoren. Met name in de industriële sector is het belangrijker dan ooit om in digitale technologieën te investeren. Reichelt eletronik gaf in oktober 2020 daarom opdracht aan OnePoll om onderzoek te doen naar de budgetplanning van industriële bedrijven voor 2021. Om te achterhalen hoe sterk Nederlandse industriële bedrijven staan ten opzichte van andere Europese landen in de digitale transformatie. Dit leverde interessante resultaten op. Zeker als je ook naar de resultaten in Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Italië kijkt.

Thumbnail author Menno de Haan
thumbnail

Gate2 heeft landelijke primeur voor AI-productietestlijn Cyber Physical Factory

Artificial Intelligence

De Smart Industry hub Gate2 in Gilze en Rijen lanceert de eerste Cyber Physical Factory (CPF) van Nederland. Een proeftuin waar mkb-ondernemingen en kennisinstellingen samenwerken aan industriële innovatieprojecten. Deze voor Nederland unieke productietestlijn is uitgerust met de laatste kunstmatige intelligentietechnieken, zoals robotica, sensoriek, PLC’s, augmented en virtual reality, digital twin, Internet of Things en 5G.

Thumbnail author Tjerja Geerts
thumbnail

Fieldlab SAMEN officieel Smart Industry Fieldlab

Data verzamelen en ordenen

Het Fieldlab SAMEN werd op 28 januari officieel geopend. Het is een bijzonder Smart Industry Fieldlab. Samen is namelijk het eerste Fieldlab dat in coronatijd wordt geopend en heeft ook een toepasselijke naam in een tijd dat we nauwelijks samen kunnen komen. Maar Samen is ook bijzonder omdat het het eerste Fieldlab is dat niet zozeer rondom een technisch radicale ambitie is opgezet, maar rondom business vernieuwing.

Redactie Smart Industy
thumbnail

Nederland en Duitsland ondertekenen een pact dat nauwe innovatiesamenwerking stimuleert

Internationaal

Donderdag 21 januari hebben Nederland en Duitsland digitaal de Duits-Nederlandse innovatie- en technologiepact ondertekend.

Redactie Smart Industrie
thumbnail

Online Track: Circulaire Maakindustrie Brabant

Duurzaamheid

Creëer nieuwe circulaire kansen voor jouw maakbedrijf en ontwikkel een concreet plan om morgen mee aan de slag te gaan.

Smart Industry Hub Zuid
thumbnail

Eén startloket voor alle tech-startups in de Brainportregio

Samen leren, innoveren en investeren

Eindhoven University of Technology, Brainport Development, de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM), Fontys Hogescholen en Summa College bundelen hun krachten voor de ondersteuning van tech-starters in een nieuw supportcenter: The Gate. Het doel is om nog meer ondernemende onderzoekers en studenten en andere tech-starters in de regio te helpen bij een optimale start van hun onderneming. Gisteren tekenden de partijen hiervoor een memorandum of understanding (MoU), in het bijzijn van burgemeester John Jorritsma en gedeputeerde Martijn van Gruijthuijsen.

Eindhoven University of Technology
thumbnail

Innovatieve proeffabriek Techport vast onderdeel van opleidingen Tata Steel

Samen leren, innoveren en investeren

Het Fieldlab Smart Maintenance, de innovatieve proeffabriek van Techport, is vast onderdeel geworden van het onderwijsprogramma van de Tata Steel Academy. In het Fieldlab staat de meest geavanceerde apparatuur waar testen worden uitgevoerd voor duurzaam en slim onderhoud. Door leerlingen les te geven in het Fieldlab leren leerlingen te werken met de meest innovatieve apparatuur en komen ze in aanraking met de nieuwste technologieën.

Redactie Smart Industry
thumbnail

Laat jouw producten opschalen en redesignen door 30 HvA-studenten

Continu verbeteren en innoveren

Wil jij jouw product gratis redesignen, of opschalen naar serieproductie, maar ontbreekt tijd of kennis? Er staan 30 studenten van de Hogeschool van Amsterdam klaar van de opleiding Engineering, die je graag een handje op weg helpen. In 20 weken ontwikkelen ze een geïntegreerd ontwerp, inclusief detail engineering.

HvA
thumbnail

KPN en KVK Business Challenge: samen voor innovatie

Data & digitalisering

KPN doet mee met KVK Business Challenge, het open innovatieplatform van KVK. KVK doet dit om snel in contact te komen met de denkkracht, flexibiliteit en creativiteit van ondernemers. Op dit innovatieplatform hebben zij deze challenge geplaatst waarvoor innovatieve oplossingen gezocht wordt.

Redactie Smart Industry
thumbnail

Toekomstgericht Techniek Onderwijs bij MBO College Almere

Leren, ontwikkelen en opleiden

De afdeling Techniek van MBO College Almere heeft zijn onderwijsmethode en -programma compleet vernieuwd. In het nieuwe onderwijsconcept zijn alle technische opleidingen samengevoegd waardoor het beter past bij de individuele wensen en behoeften van de student én de praktijk van de toekomst. Toekomstgericht Techniek Onderwijs biedt meer ruimte aan innovatie en zorgt voor betere prestaties van studenten.

Redactie Smart Industry