Smart Industry nieuws

Belangrijke ontwikkelingen in de maakindustrie


thumbnail
thumbnail

Kom jij ook naar het Smart Industry Jaarevent op 29 juni in Nieuwegein?

Continuiteit van mijn bedrijf

Hét event waar ondernemers uit de maakindustrie concrete handvatten krijgen om zelf de volgende stap naar digitalisering te zetten. Wil jij ook leren hoe je slimmer kan produceren en beter in kan spelen op veranderingen in de toekomst? Tijdens diverse workshops leer jij hoe andere maakbedrijven hun fabriek, personeel en processen succesvol hebben gedigitaliseerd en hoe jij dit kan inzetten voor jouw bedrijf.

Thumbnail author Ester van Kuik
thumbnail

Circular Value Center helpt de maakindustrie versnellen met circulair ondernemen

Circulair ondernemen

Het Circular Value Center is hét nieuwe aanspreekpunt voor ondernemers in de maakindustrie in Brabant, Zeeland en Limburg die willen versneller met circulair ondernemen.

Circular Value Center
thumbnail

Impuls voor circulair ondernemen in Oost-Nederland.

Circulair ondernemen

BOOST Circulair biedt met programma CESI-ON ondersteuning aan ondernemers Onlangs is het programma CESI-ON, Circulaire Economie Smart Industry Oost-Nederland, gelanceerd. BOOST Circulair, onderdeel van BOOST Smart Industry, gaat met dit programma ondernemers helpen bij (de transitie naar) circulair ondernemen. Belangrijk, want de zekerheid van beschikbare en betaalbare grondstoffen verandert. Bovendien vergroot circulair ondernemen de toekomstbestendigheid van bedrijven. Het programma CESI-ON richt zich op bedrijven in de maakindustrie die actief zijn in de keten van toeleveranciers en producenten van eindproducten.

Thumbnail author Annet van Limburg
thumbnail

Oproep voor nominaties voor de The International O&J Péters Prize 2022 en de O&J Pétersbeurs voor Ontwikkelingssamenwerking

Smart Industry

The International O&J Péters Prize wordt driejaarlijks toegekend aan één of meerdere personen voor een excellente wetenschappelijke en/of technologische bijdrage, met positieve maatschappelijke impact, in het brede veld van de productietechniek.

Smart Industry
thumbnail

De finalisten voor de circular awards 2022 zijn bekend

Continu verbeteren en innoveren

De meest innovatieve projecten en producten van bedrijven en overheden die laten zien wat de circulaire economie kan betekenen voor Nederland.

Circular Value Center
thumbnail

Visie op industrie Oost-Nederland 2030 aangeboden aan Eddy van Hijum

Smart Industry

In 2030 zal de industrie in Nederland er heel anders uit zien dan vandaag de dag. Om klaar te zijn voor alle veranderingen heeft BOOST samen met haar partners een visie op de toekomst ontwikkeld, samengevat in het Industriekompas Oost-Nederland.

Thumbnail author Annet van Limburg
thumbnail

LAC en consortium krijgen grote subsidie uit REACT-EU fonds

Smart Industry

Een consortium bestaande uit twaalf metaalbedrijven van verschillende omvang, het ROC van Twente en het LAC uit Hengelo hebben per april 2021 een subsidie van meer dan 3 miljoen euro toegekend gekregen voor het RIDE project. Alle leden van het consortium zijn gevestigd in Oost-Nederland (Gelderland en Overijssel).

Thumbnail author Ester van Kuik
thumbnail

Onderzoek: Aanbeveling circulariteit in de procesindustrie

Circulair ondernemen

Dit onderzoek biedt waardevolle inzichten en aanbeveling voor bedrijven in de proces-, voedsel- en maakindustrie voor de wijze waarop een Circulair Product Paspoort (CPP) geïmplementeerd kan worden.

Circular Value Center
thumbnail

Opening Smart Industry Fieldlab De Peel

Smart Industry

Het 49e fieldlab De Peel (www.fieldlabdepeel.nl) van een 11-tal hightech ondernemingen uit de omgeving van Helmond en Deurne ontving op 3 februari de formele Smart Industry status.

Smart Industry
thumbnail

Nieuw Smart Industry fieldlab: Binder3D

Smart Industry

Op 11 januari jl is het 48e Smart Industry fieldlab Binder3D in Westerbork (Drenthe) geopend. Binder3D is voort gekomen uit onderzoeksactiviteiten van Getech. Getech is een hightech metaal bedrijf dat kansen ziet in de inzet van 3D printing/Additive Manufacturing productie voor haar eigen product, maar dat nu haar kennis ook deelt met andere bedrijven in Noord-Nederland.

Thumbnail author Ester van Kuik