Smart Industry nieuws

Belangrijke ontwikkelingen in de maakindustrie


thumbnail
thumbnail

Katapultweek!

Mensen & teams

Op 27 oktober wordt de eerste online Katapultweek afgetrapt door Harm Edens. Meld je aan en doe mee aan dit bijzondere event. Combineer, absorbeer, varieer en kies. Kortom, stel jouw eigen festivalprogramma samen!

Redactie Smart Industry
thumbnail

Maak kennis met mogelijkheden voor circulair ondernemen in de brabantse maakindustrie

Circulair ondernemen

Dit is jouw kans om de mogelijkheden van circulair ondernemen te verkennen. Teken in op de digitale demo Circulair Ondernemen op dinsdagmiddag 3 november 2020, tussen 15:00-17:00u. Smart Industry Hub Zuid-Nederland o.l.v. BOM organiseert deze demo samen met CIRCO. Als je de smaak te pakken heeft kun je na deze demo deelnemen aan de Circo Track voor de Brabantse Maakindustrie. Een serie van drie eendaagse workshops, verspreidt over twee maanden in december 2020 en januari 2021.

Smart Industry Hub Zuid
thumbnail

Skills-piramiden voor de competenties van jouw medewerker

Smart Industry

Aan de hand van deze skills-piramiden worden er diverse workshops georganiseerd. Deze workshops leveren per thema en per niveau (basis-expert) invulling op. Deze workshops vinden nog dit najaar plaats, houdt uw mail in de gaten!

Redactie Smart Industry
thumbnail

Grote belangstelling voor de kick-off van de Smart Industry Hub Noord-Nederland

Smart Industry

Als er een noordelijk record zou bestaan van meest bezochte webinars, dan zou die nu vast en zeker in handen zijn van de nieuwe Smart Industry Hub. Maar liefst 250 mensen volgden afgelopen vrijdag de opening die via een livestream vanuit JB Besturingstechniek in Oosterwolde werd uitgezonden.

Smart Industry Hub Noord
thumbnail

Smart Industry legt Duitse regering GAIA-X-hub in BIC voor

Ketensamenwerking

In november is de Digital-Gipfel 2020 in Jena, de jaarlijkse conferentie waar de Duitse regering samen met de wetenschap en het bedrijfsleven haar digitale strategie update. Daarbij pitcht het Smart Industry-platform, samen met TNO en Brainport Industries Campus (BIC), de Nederlandse GAIA-X-Hub. Peter van Harten geeft namens het Nederlandse platform, voor het domein ‘Industrie’, leiding aan de gesprekken hierover met het Duitse Bundesministerium für Wirtschaft und Energie (BWMI).

Link Magazine
thumbnail

In september van start: De Smart Makers Academy

Leren, ontwikkelen en opleiden

De landelijke overheid, FME en Metaalunie zetten in op digitalisering via de Smart Industry Agenda. ‘Smart Industry’ of slimme industrie is de verregaande digitalisering van apparaten, productiemiddelen, mensen en organisaties. De wereld van IT komt de wereld van OT (operational technologie) tegen.

Redactie Smart Industry
thumbnail

Helft ondernemers kent Smart Industry

Doelen behalen

De naamsbekendheid van Smart Industry is de afgelopen periode gegroeid. Inmiddels heeft de helft van de ondernemers wel eens van Smart Industry gehoord. Slechts een derde ziet ook kansen voor hun eigen bedrijf. Vooral ondernemers uit de industrie en ICT. Dat blijkt uit onderzoek dat KVK uitvoerde onder 1007 ondernemers in verschillende sectoren.

Redactie KVK
thumbnail

Meld je aan voor de online Smart Industry Jaarevent in jouw regio

Continu verbeteren en innoveren

Het is bijna zover! De online regionale Smart Industry Jaarevents staan voor de deur. Meld je gratis aan voor het event in jouw regio!

Redactie Smart Industry
thumbnail

Olmia Robotics opent Experience Center

Smart robotica

Olmia Robotics opent op 2 september haar Experience Center in Tiel. Geïnteresseerden waren altijd al welkom in het pand in van Olmia Robotics om direct cobots uit te proberen, maar nu heeft de cobot system integrator een speciale ruimte ingericht in het pand ernaast. Daar kunnen mensen, die overwegen een cobot te gebruiken om taken in hun productie te automatiseren, ervaren hoe cobots werken.

Olmia Robotics
thumbnail

Online Technology Update Fieldlab Flexible Manufacturing

Flexibele processen

Op 9 juli 2020 vond online een Technology Update van Fieldlab Flexible Manufacturing plaats in vorm van een webinar.

Redactie Smart Industry