Smart Industry nieuws

Belangrijke ontwikkelingen in de maakindustrie


thumbnail
thumbnail

Terugblik Tafelgesprek over een slimme fabriek in een digitaal verbonden keten

Automatisering

Hoe kan je aansluiten bij een slimme fabriek in een digitaal verbonden keten? Welke stappen moet je zetten?

Data Value Center - Smart Industry
thumbnail

Yes, we can!

Smart Industry

De arbeidsmarktkrapte zal alleen maar groter worden, de arbeidsproductiviteit zal nog verder dalen, ondernemers investeren te weinig van hun winsten in het bedrijf, er is sprake van technologie angst en de digitalisering, automatisering en robotisering van bedrijfs- en productieprocessen gaat veel te langzaam.

Smart Industry
thumbnail

Nederlandse ‘European Digital Innovation Hubs’ versnellen digitalisering

Artificial Intelligence

Vijf nieuwe European Digital Innovation Hubs gaan in Nederland aan de slag om bedrijven te ondersteunen bij de digitale transformatie.

Smart Industry Hub Zuid
thumbnail

Digitaliseer uw bedrijf succesvol met de 12% challenge!

Digitaal up to date

Om competitief te blijven als Nederlandse Maakindustrie in Europa en in de rest van de wereld is er een digitaliseringsslag nodig. Een grote opgave, die we alleen samen kunnen oppakken. De 12% challenge helpt om deze grote opgave kleiner te maken. We nodigen de industrie uit om iedere maand 1% verbetering te realiseren op een gebied dat bijdraagt aan de digitalisering van het bedrijf. U zult versteld staan hoeveel slechts 1% oplevert op het gebied van productiviteit, concurrentievermogen en extra liquiditeit!

Smart Industry
thumbnail

MAKE Center voor het duurzaam opleiden van voldoende vakmensen voor de maakindustrie

Kennisinstellingen

Zet digitalisering in bij structurele personeelstekorten waardoor kennis en ervaring van vakmensen optimaal kunnen worden ingezet.

MAKE Center - Hans van Zelderen
thumbnail

Workshop Circulaire maakindustrie

Circulair ondernemen

Kosteloze workshop voor maakbedrijven die hun organisatie klaar willen maken voor de toekomst.

Circular Value Center
thumbnail

Geautomatiseerd online communiceren met klanten en toeleveranciers

Smart Industry

Samenwerking in leveranciersketens wordt steeds belangrijker. Hierin is het delen van data cruciaal, denk aan facturen, orders, logistieke en technische data, etc. Het verzenden, ontvangen en verwerken van deze ontvangen data is echter kostbaar, inefficiënt en foutgevoelig.

Smart Industry
thumbnail

Circular Value Center helpt de maakindustrie versnellen met circulair ondernemen

Circulair ondernemen

Het Circular Value Center is hét nieuwe aanspreekpunt voor ondernemers in de maakindustrie in Brabant, Zeeland en Limburg die willen versneller met circulair ondernemen.

Circular Value Center
thumbnail

Impuls voor circulair ondernemen in Oost-Nederland.

Circulair ondernemen

BOOST Circulair biedt met programma CESI-ON ondersteuning aan ondernemers Onlangs is het programma CESI-ON, Circulaire Economie Smart Industry Oost-Nederland, gelanceerd. BOOST Circulair, onderdeel van BOOST Smart Industry, gaat met dit programma ondernemers helpen bij (de transitie naar) circulair ondernemen. Belangrijk, want de zekerheid van beschikbare en betaalbare grondstoffen verandert. Bovendien vergroot circulair ondernemen de toekomstbestendigheid van bedrijven. Het programma CESI-ON richt zich op bedrijven in de maakindustrie die actief zijn in de keten van toeleveranciers en producenten van eindproducten.

Thumbnail author Annet van Limburg
thumbnail

Oproep voor nominaties voor de The International O&J Péters Prize 2022 en de O&J Pétersbeurs voor Ontwikkelingssamenwerking

Smart Industry

The International O&J Péters Prize wordt driejaarlijks toegekend aan één of meerdere personen voor een excellente wetenschappelijke en/of technologische bijdrage, met positieve maatschappelijke impact, in het brede veld van de productietechniek.

Smart Industry